x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALERIE FOTO Sute de credincioşi catolici la pelerinajul de Florii din Capitală

GALERIE FOTO Sute de credincioşi catolici la pelerinajul de Florii din Capitală

14 Apr 2019   •   18:27
GALERIE FOTO Sute de credincioşi catolici la pelerinajul de Florii din Capitală

Sute de credincioşi au participat duminică, alături de ministranţi, persoane consacrate, preoţi diecezani şi călugări, precum şi episcopii Arhidiecezei, la tradiţionala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti.

Procesiunea, condusă de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu şi de episcopul auxiliar Cornel Damian, a început cu un moment de rugăciune în Piaţa Vladimir Ghika, lângă Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus, în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenţi le-au purtat în mână pe străzile Capitalei.

În fruntea procesiunii tinerii au purtat "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului".

Procesiunea s-a desfăşurat pe traseul Str. Căpitan Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif.

"Prin această procesiune îi îndemnăm pe toţi să conştientizeze dimensiunea spirituală, noi umblând pe străzile oraşului dăm mărturie că există lucruri mult mai profunde care nu se văd şi de care avem nevoie. Nu este doar un show, doar o strigare a credinţei noastre, ci o trecere cu smerenie prin cânt, prin oraşul acesta care ne primeşte, ne priveşte, fiind şi noi cetăţeni ai urbei, ai oraşului, şi îndemnând pe fiecare să conştientizeze propria trăire spirituală", a explicat Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

La finalul procesiunii, la Catedrala Sf. Iosif, ÎPS Ioan Robu a celebrat Sfânta Liturghie solemnă de Florii.

Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.

De Florii, oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi. În unele părţi ale ţării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc. Credinţa spune că acest ritual îi apără de boli şi îi face mai robuşti. De asemenea, apără casa de rele şi o protejează de evenimente neplăcute.

Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Isus Cristos. AGERPRES 

×