x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Garda de Mediu a verificat exploatările petroliere din apropierea zonei seismice de la Izvoarele

Garda de Mediu a verificat exploatările petroliere din apropierea zonei seismice de la Izvoarele

07 Oct 2013   •   17:37
Garda de Mediu a verificat exploatările petroliere din apropierea zonei seismice de la Izvoarele

Trei echipe ale Gărzii de Mediu Galați au verificat, luni, parcurile de sonde ale OMV Petrom din apropierea satului Izvoarele, unde s-au înregistrat peste 200 de cutremure în ultimele două săptămâni, informează agerpres.ro.

Potrivit reprezentantului Gărzii de Mediu Galați, Ionică Avram, inspectorii au verificat atât documentațiile, cât și pe teren, starea sondelor.

''Vor fi analizate documentele fiecărui parc de sonde, dacă au existat incidente de mediu și dacă în procesul tehnologic se respectă normele de mediu. Pe noi ne interesează strict aspectele care țin de protecția mediului, nu de seismologie, căci de acest lucru nu ne ocupăm noi. Raportul final pe care îl vom întocmi îl vom prezenta prefectului dar și specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Pentru Fizica Pământului (INCDFP)", a declarat Avram.

De altfel, cei doi specialiști de la INCDFP, Adrian Grigore și Viorel Pârvu, au venit, alături de inspectorii de mediu, la sediul Petrom de la Schela, iar după o scurtă discuție cu reprezentanții companiei, au plecat înapoi, la Izvoarele.

"Am dispus acest control tocmai pentru a ne lămuri clar dacă există sau nu vreo legătură între cutremure și exploatările petroliere, asta, pentru că am văzut că localnicii din Izvoarele își mențin părerea că totul este cauzat de exploatările de la Schela", a declarat prefectul județului Galați, Cătălin Emanoil Bocăneanu.

×
Subiecte în articol: cutremur galati izvoarele