x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gasita dupa 18 ani de la disparitie

Gasita dupa 18 ani de la disparitie

12 Mai 2004   •   00:00

Doina Mariana Paula Nedelcu pleca, in dupa amiaza zilei de 8 noiembrie 1986, de la domiciliul mamei sale, care locuia pe o strada din Giurgiu, spre apartamentul in care locuia cu sotul si cele doua fetite.

Femeia trecea printr-o criza familiala si era hotarata sa isi ia copiii, cateva lucruri de imbracat si sa paraseasca caminul conjugal. Motivul: sotul isi afisa public relatia cu o eleva care locuia in gazda, in apartamentul lor. Din acea dupa amiaza, nimeni nu a mai vazut-o pe Doina.

CALVARUL. Tot orasul a fost bulversat de disparitie deoarece Doina Nedelcu era foarte cunoscuta in Giurgiu, unde lucrase ca asistent medical la cabinetele medicale de la Fructonil si Fabrica de Zahar.

Dupa acest episod, familia Doinei a dus povara unui calvar interminabil, ani de-a randul, batatorind drumurile intre casa, politie si morga, pentru a da relatii sau pentru a recunoaste vreun cadavru neidentificat. Initial, fostul sot a fost supus tratamentului militienesc, de tipul „recunoaste ca ai omorat-o", fara insa vreun rezultat. Barbatul a murit in urma cu doi ani.

Cercetarile Militiei, mai apoi ale Politiei, au fost zadarnice. Doina a ramas in evidenta tuturor inspectoratelor judetene de politie ca disparuta.

GASITA INTAMPLATOR. La insistentele repetate ale Stefaniei Simedre, sora Doinei, oficiali ai IJP Giurgiu - chestorul Dumitru Jantea si adjunctul sau, comisarul-sef Stefan Cojocaru - au initiat anul trecut o noua ancheta.

Pe 30 aprilie 2004, din intamplare, Doina Nedelcu a fost depistata la un control de rutina, pe cursa CFR, Oltenita - Bucuresti, printre persoanele care calatoreau fara bilet. Recunoscuta de familie, femeia a fost readusa in mijlocul celor dragi.

BUNICA. In prezent, Doina Nedelcu este bunica. Ea a povestit ca ar fi venit acasa luna viitoare, cand mama sa va implini 88 de ani.

Intrebata cum s-a descurcat in tot acest timp, Doina Nedelcu a spus ca s-a hotarat brusc, acum 18 ani, sa nu se mai intoarca acasa. S-a urcat in primul tren spre Bucuresti si a inceput o viata noua. Buletinul de identitate i-a expirat de 12 ani, dar asta n-a impiedicat-o sa voteze. A lucrat ca femeie de serviciu in Capitala, a dormit pe unde a putut... Acum, in varsta de 54 de ani, Doina locuieste alaturi de una din fiicele sale si de nepotelul de care nu se mai deslipeste… (Vasile Arcanu)

×
Subiecte în articol: observator doina