x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gata cu ninsoarea, urmează gerul!

Gata cu ninsoarea, urmează gerul!

de Sorin Anghel    |    Anca Ardeleanu    |    04 Ian 2008   •   00:00
Gata cu ninsoarea, urmează gerul!

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ninsorile ne vor da pace de astăzi. Din păcate, frigul nu va dispărea şi va pune stăpănire pe intreaga ţară.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ninsorile ne vor da pace de astăzi. Din păcate, frigul nu va dispărea şi va pune stăpănire pe intreaga ţară.

CAPITALA. Pentru bucureşteni urmează trei zile de ger cumplit, exact cum trebuie de Bobotează. Astăzi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Văntul va sufla slab şi moderat. Maxima nu va depăşi valoarea de - 6°C, in vreme ce minima poate ajunge pănă la - 15°C. Nici măine nu vom avea parte de o zi mai bună din punct de vedere meteorologic. Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Văntul va sufla slab, pănă la moderat. Temperatura maximă va fi de - 6°C, in vreme ce minima va atinge valoarea de - 14°C. Ceva mai bine va fi duminică, in ziua de Bobotează, cănd maxima va fi - 3°C, iar minima de - 8°C.

Cerul va fi mai mult noros. Văntul va sufla slab, pănă la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

PROVINCIA. In ceea ce priveşte ninsorile şi mai ales importanţa lor din punct de vedere cantitativ, dar şi ca vănt intens, vremea s-a ameliorat in cea mai mare parte a ţării. Regimul termic insă va fi foarte scăzut şi astăzi, şi măine; in majoritatea regiunilor, noaptea şi dimineaţa va fi ger, in estul Transilvaniei, nordul Moldovei, dar şi in Oltenia şi in principal in zonele cu strat consistent de zăpadă mercurul termometrelor ar putea cobori sub - 20°C la valorile minime. Iarna va fi resimţită cel mai serios in partea de est a Ardealului, in judeţele Covasna şi Harghita, şi in nordul Moldovei, la Suceava şi la Botoşani.

TURISM. Culmea, intr-o perioadă in care sudul ţării este invelit in zăpadă, locuitorii de la munte duc dorul ninsorilor. In ultimele zile a nins numai cu totul izolat la Rănca, Straja, Bălea Lac şi in Parăng. Astăzi, in zona montană, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil. Pe văi va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Văntul va sufla slab, pănă la moderat, cu intensificări temporare pe creste. De măine, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, mai mult noros in Carpaţii Occidentali, unde indeosebi noaptea va ninge local. Văntul va prezenta unele intensificări in zona inaltă. Temperatura aerului se va menţine la valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Comentariul specialistului

Ninsorile din ultimele două zile au fost abundente in Oltenia şi in Muntenia, dar şi viscolite şi s-au format troiene. Ieri la amiază, stratul de zăpadă depăşea un metru la staţii meteorologice aflate la altitudini foarte mari, dar şi la altitudini mici, respectiv la Bălea Lac, Vf. Omu şi Zimnicea. Din punct de vedere al ninsorilor şi al importanţei lor din punct de vedere cantitativ, dar şi ca vănt intens, vremea s-a ameliorat. Regimul termic insă va fi foarte scăzut şi astăzi şi măine; in majoritatea regiunilor, noaptea şi dimineaţa va fi ger, in estul Transilvaniei, nordul Moldovei, dar şi in Oltenia şi in zonele cu strat consistent de zăpadă, mercurul termometrelor ar putea cobori sub - 20 de grade la valorile minime. (Meteorolog Romica Jurca)

Bucuresti - max. - 6°C - min. - 15°C

Azi (vineri):

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ceaţă.

Măine (sămbătă):

Vremea va fi geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi noros şi se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Maxima: - 7°C, iar minima: - 14°C.

Poimăine (duminică):

Cerul va fi noros. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: - 4°C, iar minima: - 8°C.

Drumeţii

La Muzeul Peleş

Indicaţii: Desigur, cel mai atractiv punct turistic al oraşului il constituie grupul de Castele Peleş, Foişor şi Pelişor. Construcţia Castelului Peleş a inceput in 1873 sub conducerea arhitectului vienez Wilhelm Doderer şi a fost continuată in 1876 de Johann Schultz din Lemberg. Inaugurat in 1883, castelului i s-au făcut transformări şi adăugiri intre 1896 şi 1914 de arhitectul ceh Karel Liman. Castelul Peleş are peste 160 de camere şi prezintă o construcţie din piatră, lemn, cărămidă şi marmură, in care predomină stilul renaşterii germane, avănd şi elemente din Renaşterea italiană, Baroc german, Rococo francez şi stil hispanmaur. In exterior se află terase in stilul renaşterii italiene, dispuse in amfiteatru, cu statui şi făntăni.

La munte

Azi (vineri):

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil. Pe văi va fi ceaţă şi depunere de chiciură.

Măine (sămbătă):

Vremea va fi geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, mai mult noros in Carpaţii Occidentali, unde indeosebi noaptea local va ninge.

Poimăine (duminică):

Cerul va fi noros şi va ninge local in Carpaţii Occidentali şi izolat in rest. Văntul va prezenta unele intensificări. Dimineaţa, izolat pe văi se va produce ceaţă.

Azi in ţară

Oraşe Temperatura

importante maximă

Bacău - 8°C

Baia Mare - 1°C

Braşov - 5°C

Buzău - 6°C

Cluj-Napoca - 2°C

Constanţa 5°C

Craiova - 7°C

Deva - 2°C

Galaţi - 7°C

Iaşi - 9°C

Miercurea-Ciuc - 10°C

Oradea - 2°C

Piteşti - 7°C

Sibiu - 6°C

Suceava - 10°C

Tărgu-Mureş - 4°C

Timişoara - 2°C

×