x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator General al Jandarmeriei, acuzat de luare de mită: Le cerea bani subordonaţilor pentru a-i menţine în funcţii

General al Jandarmeriei, acuzat de luare de mită: Le cerea bani subordonaţilor pentru a-i menţine în funcţii

de Veronica Micu    |    12 Iul 2013   •   13:58
General al Jandarmeriei, acuzat de luare de mită: Le cerea bani subordonaţilor pentru a-i menţine în funcţii

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat, că s-a început urmărirea penală pe numele generalui maior BONTIC NECULAI, adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Este vorba despre "abuz în serviciu contra intereselor publice, 17 infracțiuni de luare de mită şi participație improprie la infracțiunea de delapidare, în formă continuată".

Potrivit DNA, "în perioada 2005 – 2012, învinuitul Bontic Neculai, în calitate de adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a pretins și primit de la subordonații săi din unitățile din București și din țară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcției sale, să îi protejeze pe acești subordonați pe parcursul carierei profesionale.

De asemenea, învinuitul Bontic Neculai a impus subordonaților ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanți auto aflați în patrimoniul unităților de jandarmerie autoturismele personale ale învinuitului. De asemenea, acesta a cerut subordonaților săi ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile și resursele aparținând unităților în care își desfășurau activitatea și să presteze diverse tipuri de servicii în folosul personal al învinuitului Bontic Neculai. În această modalitate, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 80.000 lei.

Învinuitului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicat.

×