x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Generalul Voinea, respins la reangajare

Generalul Voinea, respins la reangajare

de Violeta Fotache    |    27 Noi 2009   •   00:00
Generalul Voinea, respins la reangajare
Sursa foto: Marin Raica/JURNALUL NAŢIONAL

În intenţia lui de a se reangaja, generalul de justiţie în rezervă Dan Voinea (foto) a fost respins ieri de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Cu majoritate de voturi, membrii CSM au respins cererea fostului procuror militar de reîncadrare în funcţia de procuror civil la Parchetul instanţei supreme. Nemulţumit de verdict, fostul procuror va ataca soluţia la instanţa supremă.



Prezent la CSM, fostul magistrat militar Dan Voinea spune că va ataca decizia Consiliului la instanţa supremă, deoarece o consideră nedreaptă. Dan Voinea a declarat că a acceptat să revină în Parchet pentru a finaliza dosarele revoluţiei şi mineriadelor în urma discuţiei de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, şi de aceea i se pare nedreaptă decizia CSM. El a precizat în faţa plenului CSM că a recurs reîncadrarea în funcţia de procuror civil la Parchetul instanţei supreme, întrucât preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să finalizeze dosarele revoluţiei şi mineriadelor. Dan Voinea a justificat acţiunea disciplinară împotriva lui - de care a scăpat totuşi întrucât între timp fusese aprobată cererea de pensionare pe care magistratul o înaintase către CSM - precizând că singurul lucru care i se putea imputa era faptul că a audiat 12 părţi.

Dan Voinea a intrat în atenţia Comisiei de disciplină a CSM ca urmare a mai multor nereguli constatate în timpul unui control efectuat la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme (management defectuos, neimplicarea procurorilor în soluţionarea anchetelor, 285 de dosare nesoluţionate începând cu anul 1990). El a fost revocat din funcţia de adjunct al acestei secţii la cererea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizat la rându-i de procurorul general.

×
Subiecte în articol: observator