x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: Industria media din România şi din Europa se află sub şocul crizei

Geoană: Industria media din România şi din Europa se află sub şocul crizei

27 Ian 2009   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, după o întâlnire cu membrii Clubului Român de Presă, că industria de media din România, ca şi cea din Europa, se află "sub şocul crizei". Geoană a precizat că este firesc să se identifice "soluţii europene pentru a sprijini acest segment important", informează Mediafax.



"Industria de media din România şi din Europa se află sub şocul crizei. Cred că este firesc ca în această perioadă să găsim soluţii europene pentru a sprijini acest segment important, care înseamnă şi locuri de muncă şi un element de societate foarte important", a spus Mircea Geoană. El a arătat că întâlnirea cu membrii CRP fost una "alertă", dar şi "plină de substanţă" şi a precizat că discuţia s-a axat, pe lângă teme de specialitate şi de actualitate politică. "În principal, am sesizat un interes deosebit al membrilor CRP faţă de intenţiile liderilor români în faţa crizei. Au existat întrebări foarte multe despre buget şi despre echilibrul la proiectul de buget pe care îl vom adopta în următoarele zile", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a mai precizat că a discutat cu membrii CRP despre un pachet de stimulare a economiei şi de răspunsuri la problemele sociale ale crizei. Geoană a arătat, totodată, că un accent deosebit a fost dat de nevoia pe care opinia publică a resimte ca Parlamentul să îşi regăsească credibilitatea în faţa opiniei publice. "Am vorbit şi despre anul electoral 2009. Lumea s-a interesat pe bună dreptate off the record despre intenţiile liderilor PSD cu privire la campania prezidenţială", a adăugat Geoană, care a precizat că discuţia cu membrii CRP a atins şi modul în care guvernarea, în special în zona ministereler deţinute de PSD, îşi va face datoria într-o perioadă importantă. "Menţionez totala deschidere către continuarea acestui dialog. Faptul că şi alţi lideri politici români importanţi vor veni la această întâlnire reconfirmă rolul central pe care CRP îl are în dialogul de societate pe care îl avem", a conchis Geoană.
Preşedintele CRP, Indira Crasnea, a declarat că speră că Mircea Geoană va fi, pe viitor, partenerul reprezentanţilor mass-media în Coaliţie, în ceea ce priveşte problema drepturilor de autor în presă. "Domnul Geoană va fi avocatul nostru în coaliţie", a declarat Indira Crasnea, referitor la problema drepturilor de autor în industria media. "Drepturile de autor se menţin în profesia noastră, fac parte din identitatea profesiunii de jurnalist şi sunt specifice meseriei", a adăugat ea. "Inevitabil, am vorbit şi de politică, am vorbit şi de probleme sociale. Tentaţia a fost mare într-o adunare de jurnalişti, de manageri de presă", a subliniat Indira Crasnea.
Membrii conducerii Clubului Român de Presă (CRP) s-au întâlnit, astăzi, cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Indira Crasnea a anunţat că au fost adresate invitaţii instituţionale şi şefului statului, Traian Băsescu, în luna februarie, şi premierului Emil Boc, pentru luna martie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania geoană