x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, cercetat în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Mircea Geoană

Gigi Becali, cercetat în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Mircea Geoană

13 Ian 2012   •   08:46
Gigi Becali, cercetat în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Mircea Geoană

Finantatorul Stelei este cercetat in dosarul finantarii campaniei electorale a lui Mircea Geoana. Potrivit Antena3, Becali ar fi dat un teren in suprafata de un hectar unui ministru. Procurorii DNA verifica daca tranzactia a fost legala.

Numele lui Gigi Becali apare in dosarul in care a fost trimis in judecata directorul InterAgro, Ioan Niculae, privind finantarea campaniei din 2009 cu un milion de euro. In aceasta cauza, mai sunt cercetati pentru spalare de bani Viorel Hrebenciuc, Sebastian Ghita si Robert Negoita.

Directorul InterAgro, Ioan Niculae, liderul PSD Braila Gheorghe Bunea si Gheorghe Teodorescu de la Insomar au fost trimisi in judecata de DNA, joi, fiind acuzati in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009 cu un milion de euro.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD.

Stire in curs de actualizare

×