x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, TREI ANI DE ÎNCHISOARE cu executare, după condamnarea în DOSARUL TERENURILOR MApN

Gigi Becali, TREI ANI DE ÎNCHISOARE cu executare, după condamnarea în DOSARUL TERENURILOR MApN

20 Mai 2013   •   07:58
Gigi Becali, TREI ANI DE ÎNCHISOARE cu executare, după condamnarea în DOSARUL TERENURILOR MApN
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 23:46 Gigi Becali a fost transferat la Penitenciarul Rahova chiar în cursul acestei nopți!

UPDATE 21:36
Gigi Becali este în acest moment la IGPR, de unde va merge către Direcţia de Cercetari Penale. Poliţiştii urmează să întocmească formele de încarcerare, după ce au primit de la instanţa supremă minuta deciziei luate luni.

UPDATE 21:09
Conform Antena 3, Gigi Becali s-a predat poliţiştilor IPJ Ilfov, care au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei, Becali fiind condus în arestul Poliţiei Capitalei.

Aflat într-un BMW argintiu, Becali a părăsit reşedinţa familială pe o alee conexă, evitând o nouă întâlnire cu grupul numeros de jurnaliştii şi de echipe de televiziune de la porţile proprietăţii.
Sursele apropiate familiei, citate de Antena 3, informează că Gigi Becali s-a întâlnit  la reşedinţa sa cu Ioan şi Victor Becali, Gică Hagi, Mihai Stoica şi Cristi Borcea, ultimul fiind cel care l-a însoţit în maşină până la sediul IPJ Ilfov.
Apropiaţii spun că Gigi Becali şi-a exprimat dorinţa ca soţia şi fiicele sale să nu-l viziteze la penitenciar.

UPDATE 19:34
După o declaraţie de presă, susţinută în clădirea Parlamentului, Gigi Becali s-a îndreptat către reşedinţa sa din Pipera, pentru a fi alături de familia sa.

UPDATE 18:35 - 
Gigi Becali nu a părăsit Palatul Parlamentului. El se află în biroul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, alături de omul său de încredere, fostul fotbalist Ionuţ Luţu.
În acest timp ce la reşedinţa lui Becali din comuna Pipera şi-a făcut apariţia Cristi Borcea, finul său de cununie, şi soţia acestuia.

UPDATE 18:04
- George Becali a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Instanţa a decis însă să schimbe condamnarea de trei ani închisoare cu suspendare primită anterior de Becali în dosarul sechestrării de persoane în pedeapsă de trei ani cu executare.
Cele două pedepse au fost contopite şi George Becali va face pedeapsa cea mai mare, şi anume de trei ani de închisoare cu executare.
Decizia este definitivă.
Condamnarea la închisoare, prin sentinţă definitivă, aduce pentru Gigi Becali şi pierderea mandatului de parlamentar.

În acelaşi dosar, Dumitru Cioflină, fostul şef al Statului Major, a fost condamnat pentru abuz în serviciu la doi ani închisoare şi interzicerea unor drepturi civile pentru o perioadă de cinci ani.
Victor Babiuc, fost ministru al Justiţiei, a fost condamnat,la rândul său, pentru abuz în serviciu la doi ani de închisoare şi la interzicerea unor drepturi pe cinci ani.
_____________________________


UPDATE 9:36 - Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru ora 13:00 verdictul în dosarul lui Gigi Becali privind schimbul de terenuri cu MApN. Procurorii DNA au cerut la termenele anterioare condamnarea la pedepse cu închisoarea pentru Becali şi ceilalţi inculpaţi din caz.

---------------------

Gigi Becali a fost oprit, duminică noapte, pe Aeroportul "Henri Coandă", de poliţiştii de frontieră pe o pistă privată, în timp ce încerca să părăsească ţara cu destinaţia Israel. Becali a fost audiat ore în şir de procurori la Parchetul Instanţei Supreme, însă în cele din urmă a fost lăsat să plece. Nu înainte de a afla că este cercetat într-un nou dosar penal. Omul de afaceri spune că nu avea de gând să fugă din ţară de sentinţa în dosarul terenurilor MAPN, care se va da astăzi, ci să se roage la Dumnezeu.

"Mă duceam în Israel să mă rog și nu aveam nicio interdicție să părăsesc țara. Interdicția au pus-o cu două ore înainte. S-au gândit că dacă o pun cu cinci-șase ore, îl anunță cineva pe Becali. Dosarul Avicola Iași este unul fabricat. Ce-a zis SRI-ul? Becali vrea să plece. Dacă pleacă și se întâmplă ceva la Înalta Curte mâine ce o să spună lumea? Ce păzeau serviciile? Ia să luăm noi o măsură de precauție, ce dacă facem un abuz?. Pentru ce m-au chemat? Nu puteau să vină în dimineața asta? Nu am primit nicio citație", a spus George Becali, în această dimineaţă.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, poliţiştii au pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele lui Gigi Becali, acesta fiind dus la Parchetului instanţei supreme pentru a i se aduce la cunoştinţă că are interdicţie de a părăsi ţara. Gigi Becali ar fi cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu într-un dosar privind Avicola Iaşi.

Instanţa supremă va da astăzi verdictul final în dosarul lui Gigi Becali privind schimbul de terenuri cu MApN. Procurorii DNA au cerut la termenele anterioare condamnarea la pedepse cu închisoarea pentru Becali şi ceilalţi inculpaţi din caz.

Latifundiarul este acuzat că a preluat de la MApN un teren într-o zonă scumpă şi a dat la schimb altul, de o valoare mult mai mică. În dosar mai sunt inculpaţi fostul ministru al Apărarii, Victor Babiuc, fiica acestuia şi fostul şef al Statului Major General, Dumitru Cioflină. Patronul Stelei a fost achitat până acum de toate instanţele, iar recursul la Înalta Curte este ultima cale de atac a procurorilor.
 
Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va anunţa luni sentinţa definitivă în dosarul privind transferurile de jucători în care opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Dezbaterile în acest proces au fost finalizate vineri, iar un complet de trei judecători a amânat cu trei zile pronunţarea sentinţei.

×