x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, SCANDAL în sala de judecată: "La Jilava, trăiesc ca într-un lagăr de exterminare!"

Gigi Becali, SCANDAL în sala de judecată: "La Jilava, trăiesc ca într-un lagăr de exterminare!"

15 Oct 2013   •   13:34
Gigi Becali, SCANDAL în sala de judecată: "La Jilava, trăiesc ca într-un lagăr de exterminare!"
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Becali a fost adus la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a asista la un proces privind o contestație la executare în legătură cu pedeapsa primită în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Supărat că unul dintre avocații săi întârzie și nu poate să își susțină pledoaria, Becali a început să se certe cu președintele completului de judecată, căruia i-a spus că trăiește în Penitenciarul Jilava "ca într-un lagăr de exterminare".

Magistratul l-a atenționat că nu folosește un ton adecvat, după care completul s-a retras și trebuie să decidă dacă are competența de a judeca această contestație la executare, informează Agerpres.

După ce a fost scos din sala de judecată, Becali le-a spus jurnaliștilor că "totul este o batjocură".

Problemele lui George Becali nu s-au oprit însă aici. Duba în care era transportat spre Penitenciarul Jilava a lovit ușor o altă mașină, aflată în parcarea instanței.

George Becali a primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, cu un termen de încercare de opt ani. Ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat într-un alt dosar, privind schimbul de terenuri cu MApN, în care a primit doi ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi timp de cinci ani.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul "Valiza". Cele trei pedepse au fost contopite, iar Tribunalul București a adăugat un supliment de pedeapsă de șase luni, astfel încât acesta are de executat trei ani și șase luni de închisoare.

×