x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, transferat la Penitenciarul Poarta Albă. Latifundiarul va avea regim deschis

Gigi Becali, transferat la Penitenciarul Poarta Albă. Latifundiarul va avea regim deschis

12 Dec 2013   •   11:10
Gigi Becali, transferat la Penitenciarul Poarta Albă. Latifundiarul va avea regim deschis
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Gigi Becali a fost transferat, în această dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, reprezentanţii unităţii de detenţie din judeţul Constanţa declarând că acesta va sta tot la secţia de la Valea Seacă, dar va avea regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.

Avocarul Daniel Ionaşcu a declarat, pentru Mediafax, că Gigi Becali a fost preluat astăzi, în jurul orei 05.00, de la Penitenciarul Jilava, pentru a fi dus la Penitenciarul Poarta Alba, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare.

Ionaşcu a precizat că Gigi Becali ar urma să revină la Penitenciarul Jilava în jurul date de 13 ianuarie, când are termen în procesul în care reprezentanţii Penitenciarului Jilava au contestat în instanţă decizia judecătorului delegat privind executarea pedeapsei în regim deschis.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat că Becali va fi dus tot la secţia de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, dar va beneficia de regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat că regimul deschis de detenţie nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfăşura activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deţinuţilor, în foişoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deţinuţii ieşiţi la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.


×