x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Girafa din faţa Muzeului Antipa din Capitală a fost distrusă

Girafa din faţa Muzeului Antipa din Capitală a fost distrusă

de Mediafax    |    22 Aug 2012   •   10:59
Girafa din faţa Muzeului Antipa din Capitală a fost distrusă

Girafa din fata Muzeului Grigore Antipa din Capitala, o statuie care a devenit, recent, un simbol al acestei institutii, a fost distrusa in noaptea de sambata spre duminica, informeaza Mediafax.

"In noaptea de sambata spre duminica, 18 august 2012, persoane necunoscute au vandalizat girafa din fata Muzeului «Grigore Antipa». Aceasta era girafa care s-a plimbat pe la pasajul din Piata Universitatii in cadrul proiectului «Muzeul Antipa... invadeaza mediul urban» si cea care v-a intampinat atunci cand ati venit in vizita. Le multumim tuturor celor care s-au pozat alaturi de ea si celor care s-au purtat decent cu ea. Speram ca in viitor sa avem suficiente fonduri pentru a o restaura", se arata pe pagina oficiala de Facebook a muzeului.

Reprezentantii Muzeului Antipa au declarat pentru MEDIAFAX ca a fost depusa o sesizare la politie, iar in cursul zilei de miercuri echipa care a realizat girafa va evalua costurile unei eventuale restaurari.

Girafa - realizata dintr-un amestec de spuma si rasina si cu o inaltime de 4,5 metri - a fost prima data expusa, in iunie anul trecut, la Universitate, pentru a fi apoi plasata la intrarea in Muzeul Antipa, dupa redeschiderea acestuia.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente in ianuarie 2009 si redeschis pe 17 septembrie anul trecut. Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care circa 2.000 sunt expuse.

×
Subiecte în articol: muzeu grigore antipa girafa