x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu: Aproape 40 la sută dintre notele la evaluare au fost sub cinci

Giurgiu: Aproape 40 la sută dintre notele la evaluare au fost sub cinci

de Agerpres    |    27 Iun 2014   •   16:50
Giurgiu: Aproape 40 la sută dintre notele la evaluare au fost sub cinci

Aproape 40 la sută dintre elevii din judeţul Giurgiu înscrişi la Evaluarea naţională din acest an au luat note mai mici de cinci şi doar patru elevi au luat zece la examen.

"Din cei 2.466 de elevi înscrişi la examenul de evaluare, 2.394 au fost prezenţi şi dintre aceştia 947 de elevi, respectiv 39,56 la sută au luat medii mai mici decât cinci, 174 au obţinut note cuprinse între 9 şi 9,99 şi trei eleve din trei comune din judeţ, respectiv Crevedia Mare, Vânătorii Mici şi Stoeneşti şi un elev de la Şcoala nr. 8 din municipiu au obţinut media zece la examenul de evaluare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Ea spune că au mai fost 13 elevi care au luat nota zece la limba şi literatura română şi 33 de elevi care au luat nota zece la matematică.

La încheierea mediilor finale, două eleve din Crevedia Mare şi Vânătorii Mici au obţinut media de admitere zece.

Anul trecut 73,12 la sută dintre elevii care au participat la Evaluare în judeţul Giurgiu au obţinut note mai mari decât cinci şi au fost aproape 60 de note de zece la matematică şi limba română, dar niciun elev nu a intrat la liceu cu media generală zece. În acest an sunt 1.651 de locuri la liceele din judeţ şi 112 locuri la şcoli profesionale.

"Practic, sunt locuri la liceu pentru toţi elevii din judeţ care au terminat clasa a opta pentru că din cei aproximativ 2.300 de elevi promovaţi, aproape şapte sute şi-au manifestat intenţia de a merge la licee din capitală sau din alte judeţe", a încheiat Georgeta Stănescu.

×
Subiecte în articol: evaluare nationala 2014