x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gmail: Google confirmă că scanează e-mailurile

Gmail: Google confirmă că scanează e-mailurile

de Istvan Deak    |    15 Apr 2014   •   17:04
Gmail: Google confirmă că scanează e-mailurile

Compania Google şi-a actualizat condiţiile de utilizare a serviciilor pe care le oferă. Acestea stipulează acum faptul că firma scanează e-mailurile în scopuri publicitare.
Că Google era capabilă să scaneze e-mailurile utilizatorilor serviciului său, Gmail, nu era un mister. Firma din Mountain View a făcut de mai multe ori obiectul unor plângeri din această cazuă, în ultimii ani. Dar faptul că gigantul web o afirmă în mod deschis este o noutate, comentează 20Minutes.fr.

Google a actualizat la 14 aprilie condiţiile de utilizare a serviciilor sale, în versiunea anglofonă, pentru a include o explicaţie referitoare la această practică:”Sistemele noastre automatice analizează conţinutul de la dumneavoastră (inclusiv e-mailurile) pentru a vă furniza funcţionalităţi ale unor produse pertinente, cum ar fi rezultate de căutare personalizată, publicitate ţintită, precum şi detectarea spam-ului şi a malware-ului. Această analiză se efectuează atunci când conţinutul este trimis, primit şi stocat”, explică firma în noile sale regulamente de utilizare.

Luna trecută, un judecător american a decis să nu regrupeze într-o plângere colectivă mai multe plângeri în justiţie care acuzau Google că încalcă regulile de confidenţialitate a sutelor de milioane de utilizatori ai serviciului său de mesagerie.

Matt Kallman, un purtător de cuvânt al Google, a declarat într-un comunicat că modificările “vor aduce mai multă claritate şi sunt bazate pe reacţiile primite în ultimele luni”, relatează Reuters.



×
Subiecte în articol: gmail google scaneaza e-mail