x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gogu din nou la popotărie! Ministrul de Interne, Mircea Duşa l-a demis pe maiorul Gogu de la Jandarmerie

Gogu din nou la popotărie! Ministrul de Interne, Mircea Duşa l-a demis pe maiorul Gogu de la Jandarmerie

de Petru Zoltan    |    Mara Raducanu    |    04 Dec 2012   •   18:19
Gogu din nou la popotărie!  Ministrul de Interne, Mircea Duşa l-a demis pe maiorul Gogu de la Jandarmerie

După ce a făcut furori în timpul protestelor, tot bătătorind aleea Modrogan care duce spre uşa PDL, iată că maiorul Claudiu Gogu a fost demis. Incidentele care au avut loc de Ziua Naţională a României a fost picătura care a umplut paharul în ceea ce priveşte activitatea “fructuoasă” a maiorului Gogu în fruntea Serviciului cercetare-documentare din cadrul Direcţiei Cercetare documentare şi combaterea faptelor antisociale, din cadrul Jandarmeriei Române. Adică, serviciul secret al Jandarmeriei Române. Ministrul de Interne, Mircea Duşa a declarat pentru Jurnalul Naţional că, maiorul Claudiu Gogu a fost suspendat din funcţie, fiind pus la dispoziţia ministerului până când Corpul de Control va finaliza cercetările dispuse la Jandarmerie. Legat de incidentele care au avut loc în timpul protestelor împotriva preşedintelui Traian Băsescu de Ziua Naţională,  şeful jandarmilor, Mircea Olaru a declarat că: “noi ne-am îndeplinit cu seriozitate misiunile, jandarmii şi-au făcut de fiecare dată datoria. În ceea ce priveşte situaţia celebrului Gogu, Olaru susţine că acesta a solicitat să fie transferat într-o altă direcţie a Jandarmeriei. Probabil, înapoi la popota Jandarmeriei.  “În urma aspectelor semnalate de către o parte a mass-media, în legătură cu modul de îndeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de către anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie - Ziua Naţională a României, la nivelul instituţiei noastre a fost demarată o verificare internă, referitoare la modul de acţiune a personalului implicat, în urma căreia, au fost luate următoarele măsuri: atenţionarea domnului general de brigadă dr. Eugen Meran, directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; - schimbarea din funcţie a domnului maior Claudiu Gogu, şef serviciu în cadrul aceleiaşi structuri”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române.


Gloria lu' Gogu
Maiorul Gogu a fost ţinut ascuns de superiori până la protestele din iarnă, când mai mulţi manifestanţi au fost săltaţi, bătuţi şI aruncaţi de jandarmi în secţiile de poliţie fără vreo justificare, doar pentru a-i asigura liniştea celui dintâi om al statului, Traian Băsescu. La scurt timp după incidentele din 13 ianuarie de la Universitate, Claudiu Gogu a fost surprins de reporterii televiziunilor intrând în sediul PDL, de pe strada Modrogan. Din acea zi, ne-a tot măcinat întrebarea: Ce-a căutat jandarmul la partid? Ca să lămurim dilema, Gogu şi vizita sa “de lucru” la PDL, am făcut o solicitare Ministerului de Interne, în atenţia ministrului Gabriel Berca. Dupa o documentare “adânca", ditamai ministerul a reconstituit pas cu pas o parte din “traseul Gogu” la sediul PDL. A ieşit o poveste alambicată, cu informaţii fără noimă.  Omul era acolo în interes de serviciu şi, culmea, s-a nimerit să fie la momentul potrivit şi la locul potrivit. În comunicatul primit de la Interne se precizează ceva despre “medierea” de către mr. Gogu a unei întâlniri între o delegaţie a Asociaţiei “21 Decembrie 1989” şi un reprezentant al formaţiunii politice din Modrogan. Ceea ce nu are nici cea mai vagă legătura cu funcţia lui din cadrul Jandarmeriei. Pentru toate abuzurile la care au fost supuşi cetăţenii care protestau,  Jurnalul Naţional a solicitat demiterea lui Gogu din Jandarmeria Română. I-a sosit ceasul. 

Carieră
Surse din cadrul Jandarmeriei au declarat pentru Jurnalul National că maiorul Claudiu Gogua avut o ascensiune fulminantă, în zece ani trecând de la statutul de bucătar la cel de şef al unei direcţii strategice.  Acum parcă începem să înţelegem. Mesteca bine în ciorba politicii. Alte surse susţin că, maiorul Gogu a fost uns pe poziţie de către generalul Eugen Meran, şeful Jandarmeriei Bucureşti, care la rândul său a fost numit în funcţie sub guvernul Boc. Incidentele cu “acoperiţii” de la protestele antiprezidenţiale  i-au adus şi generalului o atenţionare semnată de  ministrul Mircea Duşa. Aceleaşi surse mai susţin că, “mânat de ambiţia de a se pune bine cu şefii şi de a ajunge la rândul său general, domnul Gogi a intrat în vrie, dând ordine colegilor săi să-i identifice pe cei care au dărâmat gardurile de la Universitate şi care au pătruns pe carosabil  ca să le întocmească dosare penale, acesta din urma necunoscând prevederile legale în materie.



×
Subiecte în articol: Claudiu Gogu