x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gogu, pas cu pas, spre portiţa PDL. Reconstituirea făcută de Jandarmerie pentru Jurnalul Naţional, poveste de adormit copiii

Gogu, pas cu pas, spre portiţa PDL. Reconstituirea făcută de Jandarmerie pentru Jurnalul Naţional, poveste de adormit copiii

de Mara Raducanu    |    13 Mar 2012   •   21:00
Gogu, pas cu pas, spre portiţa PDL. Reconstituirea făcută de Jandarmerie pentru Jurnalul Naţional, poveste de adormit copiii
20 ianuarie 2012. Moment de glorie indiscutabil – asa cum ai norocul sa ti se intample o data in viata – pentru mr. Iulian Gogu Claudiu, seful Serviciului cercetare-documentare din cadrul Directiei Cercetare documentare si combaterea faptelor antisociale, din cadrul Jandarmeriei Romane. O functie care ar presupune inainte de toate discretia "culegerii" informatiilor. Se pare insa ca mr. Gogu s-a saturat de atata anonimat si s-a decis sa iasa la rampa.

In timp ce in Piata Universitatii protestele antiprezidentiale erau in toi mr. Claudiu Gogu a fost surprins de reporterii televiziunilor intrand in sediul PDL, de pe strada Modrogan. Din acea zi, ne-a tot macinat intrebarea: Ce-a cautat jandarmul la partid? Ca sa lamurim dilema, Gogu si vizita sa "de lucru" la PDL, am facut o solicitare scrisa la Ministerul de Interne, in atentia ministrului Gabriel Berca. Am cerut sa ni se raspunda la doua intrebari: "Care a fost scopul vizitei maiorului Iulian Gogu la sediul PDL? Avand in vedere ca domnul maior Iulian Gogu este angajatul unei institutii apolitice, ce masuri au fost luate impotriva lui pentru vizita facuta la sediul PDL?".

Vizita "de lucru" a maiorului
Raspunsul primit de la Biroul de Presa al MAI ne-a "luminat" pe de­plin. Dupa o documentare "adan­ca", ditamai ministerul a reconsti­tuit pas cu pas o parte din "traseul Gogu" la sediul PDL. A iesit o poveste alambicata, cu informatii fara noima. Am in­teles, mr. Gogu nu bause un ceai la sediul de partid, asa cum am facut noi pacatul sa-l banuim. Omul era acolo in interes de serviciu si, culmea, s-a nimerit sa fie la momentul potrivit si la locul potrivit. In comunicatul primit de la Interne se preci­zeaza ceva despre "medierea" de catre mr. Gogu a unei intalniri intre o delegatie a Asociatiei "21 Decembrie 1989" si un reprezentant al formatiunii politice din Modrogan. Ceea ce nu are nici cea mai vaga legatura cu functia lui in cadrul Jandarmeriei.

"Astfel, la data de 20.01.2012, conform sarcinilor de serviciu stabilite la nivelul conducerii DGJM Bucuresti, ofiterul in cauza (n.r. – mr. Gogu Claudiu) a participat la lu­cra­ri­le comisiei de avizare a adunarilor pu­blice, constituita la nivelul Pri­ma­ri­ei Generale a Municipiului Bu­cu­resti, comisie din care acesta face parte."

Bun, pana aici, totul este clar... Mai putin, motivul vizitei maiorului Gogu la sediul PDL. Sa citim mai departe, cu acelasi interes, comunicatul trimis de MAI. Suspansul continua... "Cu acest prilej, reprezentanti ai Asociatiei «21 Decembrie 1989» au solicitat prelungirea protestului prin pichetarea sediului unui partid politic, situat in Aleea Modrogan nr.1, Sector 1. In consecinta, ofiterul (n.r. – Gogu Claudiu) s-a deplasat la adresa sus-mentionata, in interes de serviciu, in vederea evaluarii ris­cu­ri­lor determinate de organizarea adu­na­rii publice avizate, in scopul di­men­sionarii dispozitivului de asigurare a ordinii publice, conform com­pe­­tentelor. Ulterior, la adresa sus-mentio­nata si-a facut aparitia un grup de 4-5 protestatari, printre care si persoana care a solicitat prelungirea protestului. Respectiva persoana i-a solicitat ofiterului DGJM Bucuresti sprijin in medierea unei intalniri intre o delegatie a Asociatiei si un re­pre­zen­tant al formatiunii politice. Con­co­­mitent, la fata locului au venit si alti protestatari". Pare samanta de scandal... Incepe sa devina interesant... Citim mai departe. "Mr. Gogu Claudiu s-a deplasat catre intrarea in sediul formatiunii politice si a luat legatura cu o persoana din cadrul Compartimentului Relatii Publice a formatiunii respective, pe care a informat-o cu privire la intentia protestatarilor de a forma o delegatie, in scopul purtarii unor discutii cu un reprezentant din conducerea formatiunii politice amintite, in acest fel justificandu-se prezenta militarului la sediul formatiunii amintite.

Mr. Gogu Claudiu a revenit si le-a transmis protestatarilor ca urmeaza sa fie anuntati telefonic daca si la ce ora va fi primita delegatia, care sa aiba in compunere nu mai mult de sase persoane.

Ulterior, s-a constituit o delegatie formata din sase persoane, delegatie care a intrat in sediul formatiunii politice. Dupa intrarea delegatiei in sediul formatiunii politice, ofiterul a parasit zona".

Misiune indeplinita. A aplanat un posibil conflict, a facut lipitura dintre PDL si oamenii lui Maries si a plecat omul linistit. Pentru noi intre­ba­ri­le au ramas tot fara raspuns. Ce cau­ta mr. Gogu Claudiu la sediul PDL? De sanctiune, nici vorba. Poate o fi fost promovat pentru vizita facuta la sediul PDL.

Surse din cadrul jandarmeriei au declarat pentru Jurnalul National ca maiorul Iulian Gogu Claudiu a avut o ascensiune fulminanta, in zece ani trecand de la statutul de bucatar la cel de sef de Compartiment in cadrul Directiei Jandarmeriei. Acum parca incepem sa intelegem. Mesteca bine in ciorba politicii.

×