x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Condamnări în dosarul fraudelor de la BRD

Gorj: Condamnări în dosarul fraudelor de la BRD

de Gabriela Mladin    |    14 Dec 2012   •   13:37
Gorj: Condamnări în dosarul fraudelor de la BRD

Trei oameni de afaceri din Târgu-Jiu care au prejudiciat BRD Gorj cu suma de 750.000 de lei au fost condamnaţi de Tribunalul Gorj cu închisoare, pedepsele fiind între 8 si 10 ani. Anchetatorii susţin că aceştia au folosit acte false şi determinat alte persoane să folosească documentele respective pentru a obţine credite doar cu buletinul, aşa cum erau acordate acestea în perioada anilor 2005-2007. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Cei trei au fost trimişi în judecată în urmă cu cinci ani de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.  Conform sentinţei , Ion Cican, şi Ion Gogoneţu, doi oameni de afaceri din Târgu-Jjiu au fost condamnaţi la câte zece ani de închisoare cu executare. Cel de-al treilea afacerist Gheorghe Florea, va avea de executat o pedeapsă de opt ani de închisoare.

Toţi trei au folosit acte false pentru a obţine credite ilegale de la sucursala BRD din gorj. Actele au fost falsificate cu ajutorul unor ştampile reale, de la firme despre care, iniţial, spuneau că doresc să le cumpere. În rechizitoriul procurorilor Ion Cican este acuzat că lua ştampile de la firme reale, motivând că vrea să le verifice autenticitatea la Direcţia Finanţelor Publice Gorj, deşi, în realitate, le folosea la ştampilarea unor documente în alb, documente pe care ulterior le completa cu date false sau ale unor persoane dispuse să obţină credit doar cu buletinul. Documentele erau apoi prezentate la bancă, ofiţerii de credite neştiind că au de-a face cu documente completate în fals, pe ele fiind aplicată, în fals, şi o ştampilă a ITM Gorj. Cei trei sunt obligati să restituie băncii prejudiciul de 750.000 de lei.

×
Subiecte în articol: condamnari BRD fraude