x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grădină zoologică de 7,8 milioane de lei la Turda

Grădină zoologică de 7,8 milioane de lei la Turda

de Iulia Barbu    |    26 Iul 2010   •   00:00

Judeţul Cluj se poate lăuda cu o bucată de autostradă care leagă nimic de nimic. Cei 42 de kilometri inauguraţi mai mult din ambiţia unui pariu, între Gilău şi Turda, sunt practicabili doar parţial, pentru că fac parte dintr-un proiect ce va fi gata la Paştele Cailor.

Avem 42 de kilometri din restul de 400! Acum, cu o bucată de autostradă gata la marginea oraşului, municipalitatea din Turda nu avea să stea pe gânduri. Săptămâna trecută, Primăria municipiului Turda atribuia, în urma unei licitaţii deschise, un contract de 7,8 milioane de lei, fără TVA, pentru extinderea şi reamenajarea grădinii zoologice din municipiul Turda. O parte din bani provine de la bugetul central, din fondurile Ministerului Mediului, iar cealaltă parte este suportată de administraţia locală. Vreme de criză, investiţii de criză.

Câştigătoarea proiectului este firma din Harghita SC BENZOT HAR SA, preferată a multor contracte derulate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). "Grădina zoologică se întinde pe 5,3 hectare de teren şi vom amenaja amplasamente speciale pentru fiecare specie în parte. Vom avea clădiri economice, specii noi de animale, ne gândim la o minisavană şi la o pădure în care lupul şi ursul să trăiască în mediul lor natural. Conceptul acestei grădini zoologice este cel mai modern din ţară. Firma aleasă, SC BENZOT HAR SA, are un contract cu proiectantul care ne va aduce grădina la standarde europene", a declarat pentru Jurnalul Naţional Mate Csaba, directorul Grădinii Zoologice de la Turda.

Investiţiile nu se opresc aici. Tot în municipiul Turda, la sfârşitul anului 2009 se atribuia, tot în urma unei licitaţii, 3,7 milioane RON pentru "adaptarea proiectului-pilot la condiţiile specifice amplasamentului şi execuţia lucrărilor aferente bazinului de înot didactic din localitatea Turda, judeţul Cluj". Bineînţeles că prin aceeaşi Companie Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, a fost finanţată şi o sală de sport de 150 de locuri în Turda.

×
Subiecte în articol: special verde! observator