x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greenpeace: Guvernul secretizează informaţii de interes public privind concesiunea acordată Chevron

Greenpeace: Guvernul secretizează informaţii de interes public privind concesiunea acordată Chevron

28 Mar 2012   •   16:26
Greenpeace: Guvernul secretizează informaţii de interes public privind concesiunea acordată Chevron

Este alarmant faptul ca autoritatile considera ca anumite informatii trebuie secretizate, desi ar trebui sa fie de interes public, ne-a declarat Ionut Cepraga, coordonator proiecte Greenpeace.

Acesta spune ca Greenpeace a solicitat oficial ANRM informatii despre concesiunea acordata Chevron in vederea explorarii pentru perimetrele de la Adamclisi, Costinesti sI Vama Veche.

"Au raspuns repede solicitarii noastre depusa in data de 19 martie, dar au spus ca aceste informatii nu sunt publice sI sunt exceptate de la accesul cetatenilor. Conform directivei UE care obliga statele sa faca evaluari pentru proiectele cu impact asupra mediului, ar trebui sa existe o evaluare a impactului asupra mediului sI o consultare a publicului. In momentul in care informatii de baza sunt exceptate de la accesul liber al cetateanului, este clar ca au ceva de ascuns', spune Ionut Cepraga.

Reprezentantul Greenpeace a atras inca odata atentia asupra pericolelor asupra mediului pe care le poate avea exploatarea gazelor de sist sI anume: contaminarea solului cu chimicale, cutremure sI consumul unor uriase resurse de apa.

×