x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă la Lufthansa. 14 zboruri de pe Otopeni, cu destinaţia Munchen sau Frankfurt, au fost anulate

Grevă la Lufthansa. 14 zboruri de pe Otopeni, cu destinaţia Munchen sau Frankfurt, au fost anulate

07 Sep 2012   •   07:21
Grevă la Lufthansa. 14 zboruri de pe Otopeni, cu destinaţia Munchen sau Frankfurt, au fost anulate

Cursele Lufthansa, catre Munchen si Frankfurt, programate sa aterizeze sau sa decoleze, vineri, la Aeroportul International Otopeni, au fost anulate din cauza grevei din Germania, anunta Mediafax. Pasagerii au fost redirectionati catre cursele altor companii, a declarat reprezentantul aeroportului, Teo Postelnicu.

Teo Postelnicu a precizat ca, in total, au fost anulate cate trei curse dus/intors cu destinatia Munchen si Frankfurt, precum si doua zboruri dus, programate pentru aceasta dimineata tot catre cele doua destinatii.

Reprezentantul aeroportului a mai spus ca Lufthansa incearca sa redirectioneze pasagerii catre zborurile altor companii aeriene, programate vineri, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, compania germana asigura cazare la hotel, masa, apa si cafea. Pasagerii nu pot solicita contravaloarea biletelor, deoarece greva este considerata "eveniment de forta majora".

1.800 de curse vor fi anulate vineri

Aproximativ jumatate dintre cele 1.800 de curse Lufthansa vor fi anulate vineri.
Lufthansa a anulat deja 1.200 de zboruri, respectiv o treime dintre cursele sale. Compania intentioneaza sa asigure restul traficului prin filialele sale neafectate de miscarea sociala, cum ar fi Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings sau Eurowings. Miercuri seara, imediat dupa anuntarea acestei noi greve, compania a afirmat ca se gandeste la anularea a doua treimi dintre cursele sale.

Sindicatul UFO, care sustine ca printre membrii sai se numara 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei, a cerut intreruperea activitatii pe aeroporturile din Frankfurt (vest), principalul nod aerian al companiei si al treilea aeroport european, precum si la Berlin, Munchen (sud), Düsseldorf (nord-vest), Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord).

Manifestatii la Frankfurt, Berlin-Tegel, Munchen si Hamburg sunt, de asemenea, prevazute in cadrul acestei miscari fara precedent care se va incheia vineri, la ora 22.00 GMT (sambata, 01.00 ora Romaniei).

Dupa aceasta zi de actiune, 'UFO va lasa mai intai timp (companiei) Lufthansa pentru a-si revizui atitudinea intransigenta', a declarat Birgit Weinreich, din cadrul conducerii sindicatului, intr-un comunicat trimis cu putin timp inainte de inceperea grevei.

'UFO le cere actionarilor si consiliului de supraveghere al Lufthansa sa il intrebe pe presedintele consiliului de administratie (Christoph Franz) de ce nu a stiut sa impiedice aceste trei zile de proteste si de ce nu a profitat de disponibilitatea UFO in ultimele 13 luni de negocieri pentru a gasi o solutie durabila', adaugat ea.

Franz, contactat in timpul jurnalului de seara al televiziunii publice germane ZDF, a recunoscut ca nu a 'anticipat o miscare de o asemenea amploare', continuand sa o califice drept "disproportionata".

Miscarea de protest inceputa saptamana trecuta s-a amplificat progresiv.

Aceasta a inceput vineri cu o prima incetarea a lucrurului timp de opt ore pe aeroportul din Frankfurt. Noi opriri ale activitatii au avut loc marti la Frankfurt, precum si la Berlin-Tegel si Munchen, determinand anularea a sute de zboruri.

×