x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă la mina Paroşeni: 100 de ortaci refuză să iasă din subteran

Grevă la mina Paroşeni: 100 de ortaci refuză să iasă din subteran

10 Mai 2013   •   19:11
Grevă la mina Paroşeni: 100 de ortaci refuză să iasă din subteran

Peste o sută de mineri de la Mina Paroşeni au refuzat vineri seară să iasă din subteran la terminarea programului din schimbul doi.

Ortacii sunt nemulţumiţi că termocentralele din judeţul Hunedoara nu mai preiau huila şi la unitatea minieră nu mai este loc pentru stocarea cărbunelui, exploatarea fiind sistată.

În aceste condiţii, începând de vineri dimineaţă, activitatea propriu-zisă de exploatare din subteran a fost sistată, minerii urmând să facă doar lucrări de asigurare a locurilor de muncă, revizii, reparaţii şi de eliminare a pericolelor.

Alţi circa o sută de mineri din schimbul al treilea au intrat în subteran vineri seară şi au avertizat că se vor solidariza cu colegii şi nu vor mai ieşi la terminarea programului.

Directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, Petre Drăgoescu, a ajuns la această oră, conform Mediafax, la Mina Paroşeni.

SNIMVJ a avut un contract cu Complexul Energetic Hunedoara, de care aparţin cele două termocentrale, pentru luna aprilie, cu un preţ de 64 de lei pe gigacalorie. Un nou contract, pentru luna mai, nu a mai fost încheiat întrucât conducerea SNIMVJ nu a fost de acord cu preţul de 45 de lei pe gigacalorie oferit.

×
Subiecte în articol: greva mineri paroşeni subteran