x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva Lufthansa anulează curse pe Otopeni

Greva Lufthansa anulează curse pe Otopeni

de Anca Aldea    |    23 Feb 2010   •   00:00
Greva Lufthansa anulează curse pe Otopeni
Sursa foto: Timur Emek/Afp/Mediafax

Şapte din cele 12 curse ale companiei germane Lufthansa de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate ieri, după ce aproximativ 4.000 de piloţi ai consorţiului au intrat într-o grevă de patru zile.



"Avem confirmată anularea a două curse dus-întors Bucureşti - Frankfurt, a unei curse dus-întors Bucureşti - München şi o cursă de întoarcere ce urma să vină luni seară de la Frankfurt", a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă (Otopeni), Valentin Iordache.

În Germania, situaţia este dramatică, cel puţin 3.000 de zboruri fiind anulate din cauza protestului, cel mai important din transportul aerian din această ţară. Sindicatul Cockpit cere majorări salariale de 6,6%, garantarea locurilor de muncă şi evitarea transferării piloţilor la companii "low cost" din alte ţări care aparţin concernului. Greva, care costă compania 25 de milioane de euro pe zi, ar putea fi prelungită până joi.

Greviştii au anunţat că nu sunt de acord cu oferta companiei de a păstra locurile de muncă până în 2012 sau chiar 2014 dacă piloţii vor fi de acord să renunţe la majorări salariale în următoarele 12 luni. Lufthansa nu va relua negocierilor până când sindicatul Cockpit nu va renunţa la pretenţia de a avea un cuvânt de spus în stabilirea rutelor de zbor şi a echipajelor.

×
Subiecte în articol: observator greva lufthansa aeroport otopeni