x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindină cât oul de găină în Giurgiu. Mai multe case, maşini şi culturi agricole au fost distruse la Comana

Grindină cât oul de găină în Giurgiu. Mai multe case, maşini şi culturi agricole au fost distruse la Comana

26 Iun 2014   •   09:42
Grindină cât oul de găină în Giurgiu. Mai multe case, maşini şi culturi agricole au fost distruse la Comana

Acoperişuri distruse, maşini avariate şi copaci căzuţi la pământ sunt pagubele înregistrate în localitatea Comana, judeţul Giurgiu, după vijelia din noaptea de miercuri spre joi, însoţită de căderi de grindină de dimensiuni mari, cât oul de găină.

Potrivit unui raport al Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, ISU Giurgiu a intervenit pe tot parcursul nopţii pentru degajarea copacilor căzuţi pe garduri, pe case ori pe carosabil în localităţile Comana, Colibaşi, Varlaam, Grădiştea, şi Iepureşti.

Cantităţile de apă căzute din ploi au fost de aproximativ 30 de litri pe metru pătrat în localităţile din nordul judeţului şi de aproximativ 15 litri pe metru pătrat în localităţile din sud, iar vântul a bătut cu o viteză de până la 60 de kilometri la oră, dar pagubele cele mai mari sunt înregistrate în zona Comana, unde, potrivit localnicilor, grindina de mari dimensiuni, cât oul de găină, a distrus acoperişuri, garduri, case, a avariat maşini şi a compromis culturile şi pomii din livezi.

Totodată, pe parcursul nopţii, în timpul vijeliei, peste zece localităţi din judeţ au rămas fără energie electrică, iar joi dimineaţă se mai lucra încă pentru remedierea defecţiunilor în trei localităţi, respectiv Varlaam, Comana şi Valea Plopilor.

Reamintim faptul că judeţul Giurgiu s-a aflat miercuri, 25 iunie, până joi dimineaţa, 26 iunie, sub atenţionare de cod galben pentru instabilitate atmosferică accentuată, cod galben care a fost transformat, la numai câteva ore, în cod portocaliu.

×
Subiecte în articol: grindină giurgiu comana