x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grupul media WAZ îşi doreşte retragerea totală din Balcani

Grupul media WAZ îşi doreşte retragerea totală din Balcani

02 Aug 2010   •   00:00

Grupul german media WAZ, unul dintre cele mari din Europa, se pregăteşte să se retragă din Bulgaria, unde deţine două dintre cele mai populare cotidiane: Trud şi 24 Chasa, informează novinite.com, preluat de romania-actualitati.ro. Până la sfârşitul lui 2011, WAZ a anunţat că se va retrage şi din Serbia. În România, grupul media deţine acţiuni la România Liberă.

Retragerea din Bulgaria este primul pas al WAZ din retragerea totală din Balcani, a declarat directorul WAZ Bobo Hombach pentru cotidianul german Handelsblatt. Acesta a precizat că grupul media nu vede un viitor în Europa de Est. În Balcani, WAZ este prezent în Bulgaria, Macedonia, Croaţia, Serbia şi România. În România, grupul media WAZ deţine acţiuni la ziarul "România Liberă", prin parteneriatul pe care germanii l-au realizat în cadrul Medien Holding.

În Bulgaria, WAZ este pregătit să vândă cele două cotidiane de succes, dar acest lucru se va întâmpla atunci când va fi "profitabil", a mai spus Bobo Hombach. De asemenea, Hombach a specificat că WAZ se va retrage complet din Serbia până la sfârşitul anului viitor, informează Handelsblatt. Această decizie de retragere rapidă din Serbia are la bază conflictul dintre WAZ şi guvernul sârb, conflict ce a fost provocat de declaraţia ministrului sârb de economie, care a spus că "WAZ nu are loc în Serbia", informează novinite.com. Conflictul din Serbia a luat amploare după ce grupul media nu a reuşit să achiziţioneze cotidianul Novosti, grupul media Waz susţinând că nu a putut cumpăra Novosti "din cauza oficialităţilor locale şi a oligarhilor".

×
Subiecte în articol: mass-media