x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GSP: Gheorghe Hagi, implicat în scandalul Football Leaks. Un milion de euro a dispărut într-o firmă offshore

GSP: Gheorghe Hagi, implicat în scandalul Football Leaks. Un milion de euro a dispărut într-o firmă offshore

05 Dec 2016   •   08:38
GSP: Gheorghe Hagi, implicat în scandalul Football Leaks. Un milion de euro a dispărut într-o firmă offshore

Numele lui Gheorghe Hagi apare în scandalul momentului: Football Leaks. În mare secret, patronul Academiei Hagi l-a vândut pe Cristian Manea la Apollon Limassol pentru 2,5 milioane de euro. Tot în secret, a trimis rapid 40% din sumă unei firme obscure dintr-un paradis fiscal din Malta.

Aflat în criză financiară acută, Gheorghe Hagi a trimis un milion de euro din suma de transfer încasată de la Apollon pentru Manea. Practic, a luat bani și a dat din și în paradisuri fiscale, scrie GSP.

Firma Dito Trading & Consulting este înregistrată la aceeași adresă cu agenția unui impresar controversat, care însă nu apare în acte. 

Comisionul de 40% depășește cu mult media dată publicității într-un studiu făcut de FIFA.
 
Transferul la Apollon a fost unul fictiv: Manea, care era minor, nu a călcat în Cipru. A făcut vizita medicală și a semnat contractul cu Apollon în Belgia.

 “Cristi nu a mers niciodată în Cipru. A semnat contractul cu Apollon când era deja în Belgia. Acolo a făcut și vizita medicală”, spune un membru al familiei lui Cristian Manea, cel mai tânăr fotbalist care a îmbrăcat vreodată tricoul naționalei României.  

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi