x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guinness Book / Cel mai lung cârnat din lume a ajuns în Piaţa Constituţei. Urmează tortul!

Guinness Book / Cel mai lung cârnat din lume a ajuns în Piaţa Constituţei. Urmează tortul!

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Dec 2008   •   00:00

Primăria Capitalei vrea să din nou să intre în Guinness Book, prin doboarârea, sâmbătă şi duminică, a recordurilor la "cel mai lung cârnat afumat din lume" şi la "cel mai greu tort cu frişcă şi cu fructe din lume". Săptămâna trecută a fost doborât, prin intermediul a circa 4.000 de persoane, recordul mondial la "cei mai mulţi Moşi Crăciun care împart cadouri", informează Agerpres.



PMB spune că "cel mai lung cârnat din lume" va fi unul de cabanos, în care sunt mixate peste 70 de kilograme de carne, slănină, condimente, usturoi şi ingrediente secrete pentru un gust proaspăt şi savuros. Uriaşul cârnat va sosi în Bucureşti, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 11.00. El va fi preluat sub escortă de poliţie şi dus în Piaţa Constituţiei, unde la ora 12.00 va avea loc măsurătoarea oficială, realizată de arbitrul Guiness World Records. Cârnatul de bere va măsura aproximativ 400 de metri, va cântări aproape o tonă, la el lucrând 40 de persoane timp de o săptămână. Recordul precedent îl deţinea un cârnat lung de 100 de metri.

Pe de altă parte, se lucrează la cel mai greu tort cu fructe şi frişcă din lume. Blaturile se coc zilele acestea într-un laborator de patiserie din Bucureşti şi vor fi duse duminică, în jurul orei 06.00, în Piaţa Constituţiei, unde vor fi asamblate acolo. Pentru a fi omologat drept cel mai mare tort cu fructe cu frişcă din lume de către reprezentanţii Guinness World Record, acesta va depăşi 200 de kilograme.

×
Subiecte în articol: romania