x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gunoiul din cartierul Dimitrie Cantemir, motiv de dispută între autorităţile brăilene şi gălăţene

Gunoiul din cartierul Dimitrie Cantemir, motiv de dispută între autorităţile brăilene şi gălăţene

de Agerpres    |    11 Apr 2014   •   17:11
Gunoiul din cartierul Dimitrie Cantemir, motiv de dispută între autorităţile brăilene şi gălăţene

Gunoiul din cartierul "Dimitrie Cantemir", situat la graniţa dintre Brăila şi Galaţi, reprezintă motiv de dispută între autorităţile brăilene şi gălăţene, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, ameninţând că va sesiza Garda de Mediu în acest caz.

Cartierul "Dimitrie Cantemir" a constituit, chiar înainte de a fi construit, motiv de neînţelegere între cele două administraţii, pentru că, deşi se află pe raza administrativ-teritorială a judeţului Brăila, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie au fost emise de Primăria Galaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), este nemulţumit de faptul că actualul primar de Galaţi, Marius Stan (PNL), nu strânge gunoaiele aruncate de-a lungul şoselei din dreptul cartierului Cantemir, aşa cum făcea fostul primar Dumitru Nicolae (PSD), şi astfel este afectată imaginea judeţului Brăila.

"Vom face sesizare scrisă către Garda de Mediu. Din păcate, nu trecem numai noi pe acolo, trec şi alţii care vin să ne vadă şi toată lumea vede acelaşi circ. Pe timpul fostului primar Dumitru Nicolae nu s-au întâmplat astfel de cazuri. Acum, de când a venit acest primar (n.r. Marius Stan), care a realizat noul oraş la Galaţi, ne întâmpină handa de gunoaie la intrare în Galaţi. Dacă aşa de gospodar este primarul de la Galaţi, eu nu mai am ce spune", a declarat Stancu.

Preşedintele CJ Brăila a reamintit, cu această ocazie, că actele emise pentru locuitorii acestui cartier sunt false, deoarece Primăria Galaţi nu avea drept să emită aceste documente de stare civilă, atâta vreme cât cartierul Dimitrie Cantemir se află pe raza administrativ-teritorială a judeţului Brăila.

"Organele statului trebuie să lămurească şi problema actelor de identitate emise pentru locuitorii din acest cartier. Am sesizat Ministerul de Interne că actele de stare civilă şi de urbanism trebuie eliberate de comuna brăileană Vădeni. Primăria Galaţi a emis în fals actele de identitate, nu avea competenţa să emită astfel de documente. Noi nu suntem împotriva construirii unui cartier acolo, dar el să se construiască în deplină legalitate", a completat Stancu.

Cartierul "Dimitrie Cantemir" este situat la graniţa dintre Brăila şi Galaţi, în comuna brăileană Vădeni, pe malul drept al Siretului, în imediata vecinătate a municipiului Galaţi şi la 10 km de municipiul Brăila.

Prin Hotărârea de Guvern nr.512/2002 s-a aprobat transmiterea unui teren în suprafaţă de 1.000 hectare, situat în judeţul Brăila, din proprietatea privată a statului şi din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Galaţi, pentru construcţia de locuinţe sociale.

×
Subiecte în articol: Braila galaţi