x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a alocat peste 5,4 milioane lei pentru repararea drumurilor judeţene afectate de inundaţii

Guvernul a alocat peste 5,4 milioane lei pentru repararea drumurilor judeţene afectate de inundaţii

13 Iul 2018   •   15:37
Guvernul a alocat peste 5,4 milioane lei pentru repararea drumurilor judeţene afectate de inundaţii

Guvernul a alocat întreaga sumă solicitată pentru reparaţiile la drumurile judeţene afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii trecute, suma ridicându-se la 5.483.000 de lei, a anunţat, vineri, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Potrivit acesteia, în localitatea Milişăuţi, au demarat, vineri, lucrările pentru construirea unui pod provizoriu peste râul Suceava, ca variantă pentru podul de pe DN 2H, care în prezent este închis pentru traficul auto şi pietonal.

Podul provizoriu se va realiza prin parteneriat public privat, pe baza unui protocol de colaborare încheiat joi între Primăria oraşului Milişăuţi şi un agent economic, după ce soluţia a fost aprobată în Consiliul Local, estimându-se că lucrarea se va finaliza până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Prefectul a precizat că lucrările de reparaţii la podul peste râul Suceava de pe DN 2H, ce intră în competenţa Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, nu se pot face în regim de urgenţă cu procedura de achiziţii, în condiţiile în care au fost depuse patru oferte, iar evaluarea lor ar putea dura, nefiind excluse nici contestaţiile.

Mirela Adomnicăi a spus şi că va continua demersurile în vederea alocării de fonduri necesare remedierii distrugerilor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 28 iunie - 9 iulie.

Totodată, Adomnicăi a spus că, la solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a se evita dubla finanţare, au fost scăzute din raportările primăriilor sumele pentru obiectivele de investiţii cuprinse prin PNDL şi PNDL2. În acest condiţii, suma necesară celor 53 de UAT-uri pentru remedierea pagubelor provocate de inundaţii în infrastructură este de 36.445.000 lei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bani pemtru drumuri inundatii