x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat 20 de reprezentanţe externe de promovare turistică a României şi a încă cinci interne

Guvernul a aprobat 20 de reprezentanţe externe de promovare turistică a României şi a încă cinci interne

13 Sep 2018   •   16:33
Guvernul a aprobat 20 de reprezentanţe externe de promovare turistică a României şi a încă cinci interne

Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre privind înfiinţarea a 20 de reprezentanţe externe de promovare turistică a României şi a încă cinci reprezentanţe teritoriale interne. 

"La propunerea Ministerului Turismului a fost adoptată o hotărâre de guvern privind modificarea Hotărârii 24/2017 privind funcţionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, înfiinţarea birourilor de promovare externă a României. (...) Noul proiect de act normativ prevede înfiinţarea a 20 de reprezentanţe externe în cele mai importante pieţe pentru turismul românesc. Spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajaţi, ataşaţi în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinaţie turistică majoră pe plan internaţional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de ataşaţi în turism care vor lucra în străinătate. Rolul acestora va fi acela de a stimula fluxul turiştilor străini către România, de a facilita şi de a crea noi colaborări pentru operatorii de turism, de a ţine legătura cu tur operatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiştilor prin intermediul activităţilor derulate", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. 

El a precizat că, în prezent, se lucrează la studiul pentru alegerea ţărilor în care vor fi trimişi ataşaţii în turism. 

Barbu a arătat că HG prevede şi înfiinţarea a încă cinci reprezentanţe teritoriale interne în Bucureşti, Harghita, Bistriţa Năsăud, Suceava şi Sibiu. 

În prezent, în cadrul serviciului de turism intern funcţionează 12 reprezentanţe teritoriale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: promovare turistică a României