x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat construirea unui centru de instruire pentru piloţi echipat cu simulator de zbor Boeing 737

Guvernul a aprobat construirea unui centru de instruire pentru piloţi echipat cu simulator de zbor Boeing 737

19 Iul 2018   •   16:30
Guvernul a aprobat construirea unui centru de instruire pentru piloţi echipat cu simulator de zbor Boeing 737

Guvernul a aprobat construirea unui centru de instruire pentru piloţi echipat cu un simulator complet de zbor - Full Flight Simulators Boeing 737 Next Generation, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 

"În şedinţa de Guvern de astăzi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloţi, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulators Boeing 737 Next Generation. Este o investiţie ce va fi realizată de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă ce este în subordinea Ministerului Transportului. Va crea Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă infrastructura necesară pentru prima facilitate din ţara noastră dotată cu simulatoare de zbor complete destinat formării şi pregătirii piloţilor", a declarat Barbu, la Palatul Victoria. 

El a explicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, piloţii trebuie să facă pregătire pe aceste simulatoare de zbor pentru a putea opera aparate de zbor Multi-Crew. 

"În prezent, se pregătesc şi îşi menţin antrenamentul în afara ţării, fapt care generează costuri şi pentru companiile respective, dar şi pentru piloţii care vor să fie la curent cu tot ce înseamnă astfel de activităţi. Având în vedere că sunt costuri ridicate, nicio entitate din ţară nu pune în acest moment la dispoziţie piloţilor o astfel de tehnologie", a spus Barbu. 

Potrivit acestuia, între beneficiile ce decurg din luarea acestei măsuri de către Guvern se regăsesc dezvoltarea activităţii de bază a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaţionale. 

"Vor fi generate şi venituri suplimentare pentru Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, vor fi costuri mai scăzute cu pregătirea piloţilor pentru transportatorii aerieni cu bază de operare în România şi se vor crea şi noi locuri de muncă", a completat Barbu. AGERPRES

×