x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a prelungit perioada de înscriere în programul de internship cu o săptămână, până pe 26 mai

Guvernul a prelungit perioada de înscriere în programul de internship cu o săptămână, până pe 26 mai

17 Mai 2019   •   11:17
Guvernul a prelungit perioada de înscriere în programul de internship cu o săptămână, până pe 26 mai

Guvernul anunţă prelungirea perioadei de înscriere în programul oficial de internship cu o săptămână, până pe 26 mai.

"Studenţii şi tinerii absolvenţi pot aplica pentru înscrierea la programul de internship al Guvernului până pe data de 26 mai 2019. Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână pentru a oferi posibilitatea cât mai multor tineri să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice", se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES de Executiv.

Echipa de organizare a programului oficial de internship al Guvernului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit, în perioada 6-15 mai, cu studenţii din marile centre universitare: Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava, Cluj şi Timişoara.

"Organizatorii au prezentat studenţilor oportunităţile programului şi i-au încurajat să aplice pentru unul din locurile disponibile în această ediţie. Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2019 a programului de internship este structurat astfel: 10 aprilie - 26 mai: depunerea candidaturilor, 27 - 28 mai: evaluarea dosarelor, 29 mai: publicarea rezultatelor, 29 mai - 5 iunie: evaluarea aplicaţiilor, 6 iunie: publicarea rezultatelor, 12 iunie - 26 iunie: interviuri Skype, 28 iunie: anunţarea rezultatelor finale, 15 iulie: deschiderea programului oficial de internship al Guvernului României, 13 septembrie: închiderea programului. Înscrierile se fac online", se menţionează în comunicat.

Programul este destinat tinerilor români, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din străinătate. Tinerii interesaţi au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea internilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice. Pe perioada programului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară, în cuantum de 2.080 lei brut, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor, mai informează Executivul. AGERPRES

×