x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul acordă ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor decedate în incendiul din clubul Colectiv

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor decedate în incendiul din clubul Colectiv

03 Noi 2015   •   14:18

Guvernul a decis marţi acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, ajutorul, în cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecărei persoane decedate.

"Identificarea beneficiarilor şi plata ajutoarelor de urgenţă se efectuează de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, în funcţie de domiciliul familiilor. Ajutorul va fi acordat în baza unei cereri adresate agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială din raza teritorială a domiciliului şi a unei copii a actului de identitate", precizează Guvernul.

În plus, Executivul va acorda un ajutor în valoare de 10.000 de lei pentru familia femeii decedate în incendiu care îşi întreţinea singură cei cinci copii cu vârste cuprinse între 11 ani şi 23 de ani, precum şi tatăl paralizat, după ce soţul acesteia a decedat în urmă cu 8 ani.

Titularul acestui ajutor de urgenţă va fi fiica cea mare, Camelia, singurul copil major al familiei, mai anunţă Guvernul.

×