x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul alocă 15,6 milioane de lei pentru cheltuielile cu hrana și cazarea persoanelor aflate în izolare la locul de muncă

Guvernul alocă 15,6 milioane de lei pentru cheltuielile cu hrana și cazarea persoanelor aflate în izolare la locul de muncă

24 Apr 2020   •   15:09
Guvernul alocă 15,6 milioane de lei pentru cheltuielile cu hrana și cazarea persoanelor aflate în izolare la locul de muncă

Cheltuielile cu alocația de hrană și cu indemnizația de cazare a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele sociale rezidențiale pulbice și private vor fi decontate de Guvern.

Astfel, suma alocată în acest sens este de peste 15,6 milioane de lei, a anunțat, vineri, Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

„Guvernul a alocat suma de 15.638.000 lei pentru plata cheltuielilor cu alocaţia de hrană (10.065.000 lei) şi cu indemnizaţia de cazare (5.573.000 lei) pentru personalul aflat în izolare preventivă la locul de muncă în serviciile sociale rezidenţiale publice şi private. Sumele sunt destinate angajaţilor din centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, din cele pentru copii şi adulţi, cu sau fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile aflate în izolare preventivă la locul de muncă", se arată într-un comunicat al Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

„Alocația de hrană se acordă tuturor furnizorilor de servicii sociale care aplică măsura de izolare preventivă la locul de muncă, inclusive celor organizați la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor.”, se mai menționează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, valoarea indemnizației de cazare este de maximum 90 de lei de persoană, iar cea a alocației de hrană este de 16,6 lei/ persoană, la același nivel cu alocația de hrană care se acordă beneficiarilor din centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu sau fără dizabilități, ori pentru persoane vârstince.

Termenul prevăzut pentru decontarea cheltuielilor este de maximum 10 zile lucrătoare.

×