x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul Orban îşi asumă în Parlament răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Guvernul Orban îşi asumă în Parlament răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

29 Ian 2020   •   14:23
Guvernul Orban îşi asumă în Parlament răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Parlamentul s-a reunit, miercuri, în şedinţă comună, în sesiune extraordinară, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 270 de parlamentari din cei 465.

Parlamentarii au avut termen până luni să depună amendamente la proiect, iar Guvernul a acceptat unele dintre ele în şedinţa de marţi.

Printre amendamentele acceptate se numără reducerea de la 90 zile la 60 de zile a perioadei pentru care este permis votul celor cu vize de flotant - amendament al PNL, precum şi reducerea de la 1% la 0,5% a numărului de semnături pentru înscrierea în cursa electorală a candidaţilor independenţi - amendament al USR.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege, iar în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului se poate depune o moţiune de cenzură. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură depusă a fost adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

PSD a anunţat deja că va depune moţiune de cenzură. 

www.agerpres.ro

×