x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul urmează să aprobe noi ajutoare umanitare de urgenţă pentru populaţia afectată de inundaţii

Guvernul urmează să aprobe noi ajutoare umanitare de urgenţă pentru populaţia afectată de inundaţii

12 Iul 2018   •   13:04
Guvernul urmează să aprobe noi ajutoare umanitare de urgenţă pentru populaţia afectată de inundaţii

Guvernul va aproba în şedinţa de joi, printr-o hotărâre, scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea de ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din mai multe judeţe ale ţării, printre care Vâlcea şi Botoşani. 

Executivul urmează să adopte şi ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă. 

Printr-o altă ordonanţă de urgenţă, Guvernul va aproba o serie de măsuri de asigurare a personalului necesar pregătirii şi exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. 

Pe agenda şedinţei figurează şi un proiect de Hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei ''Telefonul Copilului'' ca fiind de utilitate publică. 

Guvernul va adopta în cadrul aceleiaşi şedinţe şi un proiect de Hotărâre pentru aprobarea Programului de acţiuni pe anul 2018 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public. 

Totodată, Executivul urmează să adopte şi un memorandum având ca temă aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Statului Qatar privind dobândirea, pe bază de reciprocitate, a dreptului de proprietate asupra terenurilor pentru buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. 

În cadrul şedinţei de Guvern va fi prezentat şi un raport privind datoria publică guvernamentală. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: guvern ajutoare inundatii