x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va aproba măsuri pentru modernizarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă

Guvernul va aproba măsuri pentru modernizarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă

13 Sep 2018   •   12:06
Guvernul va aproba măsuri pentru modernizarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă

Guvernul va aproba, joi, printr-o hotărâre, Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului "Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă". 

Pe agenda şedinţei de guvern figurează şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie. 

Totodată, printr-un proiect de hotărâre, vor fi aprobate amendamentele convenite între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 20 iulie 2018 şi la Paris la 27 iulie 2018 la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, destinat finanţării proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din România, semnat la Bucureşti la 12 decembrie 2006 şi la Paris la 18 decembrie 2006. 

Printr-o altă hotărâre, Guvernul urmează să aprobe lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul Fondurilor Europene, precum şi termenele de clasificare aferente. 

Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale în România. 

În cadrul reuniunii guvernamentale va fi adoptat şi un Memorandum având ca temă negocierea şi semnarea Acordului de cooperare dintre Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive din România şi Agenţia Naţională pentru Managementul Deşeurilor din Franţa în domeniul managementului deşeurilor radioactive. AGERPRES

×