x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hackerul "Guccifer", cel care i-a spart contul de e-mail şefului SRI, a fost prins

Hackerul "Guccifer", cel care i-a spart contul de e-mail şefului SRI, a fost prins

22 Ian 2014   •   08:19
Hackerul "Guccifer", cel care i-a spart contul de e-mail şefului SRI, a fost prins

Hackerul Guccifer a fost prins în urma unor percheziţii la locuinţa sa din Arad. Guccifer este cel care i-a spar contul de e-mail şefului SRI, George Maior. Este vorba despre aceeaşi persoană care, sub pseudonimul "Micul Fum", a spat conturile de e-mail ale mai multor persoane publice. Marcel Lazăr Lehel a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.  Ancheta DIICOT a avut la bază informațiile furnizate de structurile specializate din SUA, respectiv US Secret Service.

"Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au desfăşurat în data de 22.01.2014 o acţiune pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuată o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Arad. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L  a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, învinuitul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor  în cauză.

Menţionăm că învinuitul L.M.L a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii", potrivit unui comunicat al DIICOT.   

“Guccifer” a devenit celebru în Statele Unite după ce a spart mai multe conturi ale unor oficiali americani, dar şi ale unor vedete. “Guccifer” este cunoscut şi în România, după ce a dat publicităţii corespondenţa dintre europarlamentarul social-democrat Corina Creţu şi fostul secretar de Stat american, republicanul Colin Powell.


×