x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hackerul român Vladuz rămâne liber după o ţeapă de 2 milioane de dolari dată eBay

Hackerul român Vladuz rămâne liber după o ţeapă de 2 milioane de dolari dată eBay

de Departamentul Online    |    03 Noi 2011   •   07:44
Hackerul român Vladuz rămâne liber după o ţeapă de 2 milioane de dolari dată eBay

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare data hackerului roman Vlad Duiculescu, alias 'Vladuz'. Conform procurorilor DIICOT, Vladuz a dat o teapa de 2 milioane de dolari site-ului de licitatii electronice ebay.com, spargand conturi de email si conturi de utilizatori, intre anii 2005 – 2007.

Vlad Duiculescu a fost arestat in urma unei operatiuni comune a FBI (impreuna cu US Secret Service) si a Politiei Romane. La momentul arestarii, avea doar 20 de ani. A ramas in stare de arest preventiv timp de doi ani, fiind eliberat la inceputul anului trecut.

Achitat de acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat, Duiculescu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare pentru mai multe infractiuni informatice.

Alti doi inculpati in acelasi dosar au primit jumatate din pedeapsa aplicata lui Vladuz. Cei trei au fost obligati si la plata a 32.000 de dolari daune materiale si 20.000 de dolari daune morale catre ebay.com.

Hotararea Curtii de apel poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

×