x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hannes Swoboda: USL are o mare şansă să arate că poate guverna mai bine

Hannes Swoboda: USL are o mare şansă să arate că poate guverna mai bine

de Mediafax    |    29 Apr 2012   •   14:22

USL are o mare sansa sa arate ca poate sa guverneze mai bine Romania, sustine liderul socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, potrivit Radio France Internationale, precizand ca este riscant sa preiei puterea inainte de alegeri, dar merita sa o faci.

"Social-democratii si liberalii au o mare sansa sa arate ca pot guverna mai bine tara. Sigur, intotdeauna e o problema cand un Guvern lasa in urma un dezastru, iar noul Executivul trebuie sa rezolve problema, dar cred ca trebuie incercat", mai sustine Swoboda, citat de RFI.

Potrivit acestuia, presedintele Romaniei are o pozitie puternica, dar depinde de acesta "sa arate daca e dornic sa ajute tara sau doar pe el insusi". "Daca vrea sa ajute tara, ar trebui sa-i dea domnului Ponta sansa de a face unele lucruri. Daca vrea doar sa fie un jucator care sa-si demonstreze propriile abilitati, atunci, desigur, totul va cadea, iar noul Guvern va fi chiar mai puternic dupa alegeri.", a spus Swoboda.

Potrivit acestuia, principala sarcina a viitorului Guvern este sa arate ca este capabil sa gestioneze economia si reforma economica.

"Apoi, cred ca Guvernul trebuie sa aiba o voce puternica la nivel european, pentru a schimba politicile europene, din austeritate in crestere economica si creare de locuri de munca, pentru ca fara asta, Romania nu poate reusi de una singura. In al treilea rand, sigur, este lupta anticoruptie, dar una serioasa, nu una indreptata impotriva unor personalitati, ci una serioasa. Al patrulea element ar fi sa aiba o voce puternica in dosarul extinderii Schengen, pentru a face ca romanii sa fie integrati complet in Uniunea Europeana", a spus Swoboda.

×