x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haosul schimbărilor: Șefii DSP, numiți de Tătaru, NU rezistă mai mult de o lună!

Haosul schimbărilor: Șefii DSP, numiți de Tătaru, NU rezistă mai mult de o lună!

de Dan Constantin    |    22 Iul 2020   •   14:45
Haosul schimbărilor: Șefii DSP, numiți de Tătaru, NU rezistă mai mult de o lună!

Ministrul Sănătății face schimbări pe bandă rulantă în conducerile direcțiilor de sănătate publică. Aceste instituții au un rol cheie în aplicarea măsurilor de control al pandemiei, cu principală sarcină în efectuarea anchetelor epidemiologice. Fenomenul pare scăpat de sub control , cele mai multe semnale privind incapacitatea dsp-urilor de a conduce anchetele epidemiologice.

 Ministrul Tătaru a înlocuit criteriile de profesionalism în desemnarea șefilor DSP,dând prioritate carnetului de penelist. La București au fost trei numiri în trei luni. În martie, când nu era declanșată starea de urgență, fosta șefă a fost obligată să-și dea demisia, pe loc fiind numită „celebra” Acatrinei. A căzut repede la proba competenței, cum era de așteptat după antecedente. Pe locul ei  este numită Oana Nicolescu, medic școlar, care are două calități „beton”- este șefa organizației de femei PNL, SECTOR 2., și pe deasupra nășită la cununie de  Anisie Monica, ajunsă ministru la Educație. Căsnicia nu a rezistat dar relația, da.

Criteriul „carnetul de partid” a stat la baza numirii șefului DSP Caraș Severin, unde, pentru o lună a domnit Romeo Dumitrescu, plecat și el din funcție după ce au apărut zvonuri că urmează să fie schimbat după rețeta de la București cu lidera femeilor liberale.

 La Vaslui, județul lui Tătaru, la DSP a fost numită o bioingineră, garantată de ministru. La Suceava, au fost 5(cinci) șefi la DSP, focarul generat de PNL-istul de la conducerea spitalului județean fiind sub ancheta procurorilor . Tot înainte!

×
Subiecte în articol: nelu tataru