x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Harghita: Ursoiacă cu pui îndepărtată de jandarmi, la Băile Tuşnad; un nou mesaj Ro-Alert trimis în zonă

Harghita: Ursoiacă cu pui îndepărtată de jandarmi, la Băile Tuşnad; un nou mesaj Ro-Alert trimis în zonă

28 Iul 2019   •   10:20
Harghita: Ursoiacă cu pui îndepărtată de jandarmi, la Băile Tuşnad; un nou mesaj Ro-Alert trimis în zonă

Jandarmii harghiteni au intervenit din nou, sâmbătă noaptea, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu doi pui, a cărei prezenţă a fost semnalată în zona Gării din staţiunea Băile Tuşnad, localnicii şi turiştii fiind avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert. 

Animalul a fost văzut în apropierea containerului de gunoi din zona Gării şi prezenţa sa a fost anunţată la 112. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a trimis imediat un mesaj Ro-Alert persoanelor aflate în staţiune, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de la Postul de Jandarmi Băile Tuşnad.

Jandarmii au reuşit să alunge ursoaica şi puii în pădurea din apropiere, fără să se înregistreze incidente. 

La faţa locului a fost prezent şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. 

Jandarmii au mai îndepărtat o ursoaică cu pui a cărei prezenţă a fost anunţată în staţiunea Băile Tuşnad şi în noaptea de joi spre vineri.

În ultima perioadă, mai multe mesaje Ro-Alert au fost trimise de ISU Harghita, după ce prezenţa urşilor a fost semnalată atât în staţiunea Băile Tuşnad, cât şi la Miercurea Ciuc şi în localităţile Păuleni-Ciuc sau Şoimuşu-Mic.

În unele situaţii jandarmii au reuşit să găsească animalul şi să-l alunge în pădure, iar în alte cazuri ursul părăsise deja din zona locuită.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ursoaica Harghita