x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hărjoana lupilor tineri din partide

Hărjoana lupilor tineri din partide

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    02 Sep 2007   •   00:00
Hărjoana lupilor tineri din partide

Liberalii tineri le-au asaltat vineri seară pe femeile democrate. Şcolile de vară ale liberalilor şi democratelor s-au ţinut in acest an la Costineşti, in hoteluri vecine.

ŞCOLI DEÂ VARĂ - Distracţie de vacanţă


Liberalii tineri le-au asaltat vineri seară pe femeile democrate. Şcolile de vară ale liberalilor şi democratelor s-au ţinut in acest an la Costineşti, in hoteluri vecine.

Vineri noaptea insă, tinerii liberali au trecut la hotelul in care sunt cazate democratele pentru a merge la discotecă. Speriate că sunt invadate de inamic, femeile democrate au cerut paznicilor de la hotel să nu-i lase să intre pe liberali la terasa unde şi ele petreceau. Una dintre ele a propus să se ducă peste liberali, celelalte insă au picat de acord că e mai bine să-i ignore pe bărbaţii din tabăra adversă, ba, mai mult, să nu-i lase să se apropie de ele.

IDEE NĂSTRUŞNICĂ. Au trimis prin administratorul hotelului două diplome de participant la Şcoala de vară a femeilor democrate pentru Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu. Premierul le-a cam ţinut pe jar pe femeile democrate, el anunţănd iniţial că vine la discotecă, trimiţăndu-şi chiar şi SPP-iştii "să asigure perimetrul", după care a trimis din zece in zece minute semnale contradictorii, ba că vine, ba că nu vine. In cele din urmă, n-a venit premierul, in schimb, la discotecă au dansat alături de tineretul liberal Tudor Chiuariu, Bogdan Olteanu, Cristian Adomniţei.Â

BRUIAJ. La capătul celălalt al Litoralului, la Mamaia, fix la miezul nopţii, tinerii social-democraţi au dat şi ei startul petrecerii. Fără preşedintele Mircea Geoană, care a luat drumul spre Bucureşti. Nici ceilalţi "grei" ai partidului nu s-au inghesuit să socializeze cu TSD-iştii. Excepţie au făcut doar vicepreşedintele Liviu Dragnea, imbrăcat intr-un tricou portocaliu, şi deputatul Valeriu Zgonea, care, după ce i-au salutat pe tineri, s-au retras la un pahar de vorbă. Petrecerea TSD-iştilor, care era oricum una ternă, a fost umbrită definitiv de apariţia fiicei preşedintelui, Elena Băsescu, şi a lui Andrei Hrebenciuc."Sunt in timpul meu liber… Au loc mai multe şcoli de vară la malul mării", şi-a explicat Elena Băsescu prezenţa la club.

Iliescu către pesedişti :"Nu vă repreziţi ca leii in groapă"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a transmis ieri pesediştilor să aibă grijă ce paşi vor face cu depunerea moţiunii de cenzură. Prezent la şcoala de vară a TSD, Iliescu a spus că PSD riscă să intre din nou in izolare politică dacă nu va analiza cu atenţie acest demers. "Poziţia mea este să lucrăm cu inţelepciune şi flexibilitate şi să nu ne repezim ca leii intr-o groapă din care nu mai ştim cum să ieşim", a spus Iliescu. "Dărmăm Guvernul, nu e mare scofală. Dar, ce urmează? Iniţiativa va trece in măinile preşedintelui Traian Băsescu. Să nu ne facem iluzii că preşedintele e atăt de sensibil şi va desemna la apelul de bună-credinţă un Guvern cu partidul care este cel mai puternic. Singura idee a lui Băsescu - alegerile anticipate. Suntem noi pregătiţi să le căştigăm? Evident că nu", a mai spus Iliescu.

Â

REALIST. Fostul şef al statului a amintit că PSD a avut cea mai bună guvernare, dar "pierdut pe propria mănă" din cauza suspiciunilor de corupţie şi de "fripturism". El nu a uitat nici că partidul a pierdut alegerile din 2004 "in urma aroganţei unora care au susţinut că nu au nevoie de voturile PRM". "Problema PSD este legată de purtătorii de mesaj. Cine sunt aceşti purtători? Trebuie să fie credibili, nu una să spună şi alta să fumeze", a arătat fostul şef al statului. Totodată, Iliescu a atras atenţia că PSD se confruntă in acest moment cu doi duşmani, unul incompatibil din punct de vedere ideologic - PNL, şi celălat "parvenit"- PD, care "şi-a schimbat culoarea politică, precum cămaşa".

REFERENDUMUL. Procedura de suspendare a lui Băsescu, a fost, in opinia lui Iliescu, un moment care s-a bucurat de succes in Parlament."Din păcate, n-am profitat de importanţa acelui moment. A apărut un moment de euforie generală - "l-am făcut praf pe Băsescu", şi nu am ştiut să ne oprim la momentul-cheie, in Parlament. I se arăta un cartonaş lui Băsescu. Nu trebuia să mergem mai departe la referendumul pentru suspendare, prin aceasta i s-a dat un nou respiro lui Băsescu", a mai spus Iliescu. Căt despre şeful statului, Iliescu a spus că acesta este factorul cel mai perturbator din Romănia, fiind o sursă permanentă de conflict.Â

"S-A DUS DRACU!". La final, fostul şef al statului i-a indemnat pe tineri să munceasc`, pentru a se afirma in cadrul partidului. "Dacă singura preocupare a voastră este să fi]i pe liste, fraţilor, s-a dus dracu! Unora le-a cam intrat şefia in cap", a spus Iliescu.

INCĂLZIREA GLOBALĂ. Fostul preşedinte a fost singurul dintre greii partidului veniţi la şcoala de vară care a reuşit să-i reducă la tăcere pe tineri şi să-i ţină lipiţi de scaune. A fost primit cu apluze furtunoase, şi, pentru că a constatat că este "monotonie", Iliescu i-a invitat pe tesedişti să vizioneze filmul lui Al Gore "An inconvenient truth„. Apoi, le-a povestit o oră despre problemele mediului, insuficientele resurse pentru irigaţii, lupta pentru eliminarea chimicalelor, tranziţie, guvernele de după 1990. In sală nu băzăia musca. După ce fostul şef al statului a plecat, la microfon au venit europarlamentarii să le vorbească tinerilor. Numai că vorbele lui Cristian Dumitrescu s-au pierdut pe notele melodiilor care răsunau din sala alăturată, unde se ţinea o nuntă.
Â

×
Subiecte în articol: basescu observator iliescu