x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hartă interactivă SPECTACULOASĂ: Ne indică, în timp real, fiecare naştere şi deces din lume!

Hartă interactivă SPECTACULOASĂ: Ne indică, în timp real, fiecare naştere şi deces din lume!

01 Noi 2013   •   09:41
Hartă interactivă SPECTACULOASĂ: Ne indică, în timp real, fiecare naştere şi deces din lume!

În fiecare minut, pe Pământ are loc un fel de dans al vieţii şi al morţii din care rezultă aproximativ 107 de decese şi 250 de naşteri.

Brad Lyon, doctor în matematică şi dezvoltator de software a vrut să facă în aşa fel încât aceste cifre să fie vizibile şi conştientizate. Ca urmare a acestui lucru, anul trecut, el şi designerul Bill Snebold au creat o hartă simulatoare interactivă a naşterilor şi deceselor din Statele Unite.

Acest proiect s-a dovedit a fi foarte popular, motiv pentru care, recent, cei doi au lansat o nouă hartă care indică naşterile şi decesele de la nivel mondial, scrie descopera.ro. .

„Această hartă este, cu siguranţă, mai copleşitoare decât cea a S.U.A. Iar rata cu care apar aceste evenimente ne oferă o altă şansă de a percepe cât de mare este lumea. Iniţial, am fost curios cu privire la modul în care ar putea arăta pattern-ul de decese şi naşteri, pe baza ratelor curente, combinat cu dorinţa de a învăţa mai mult despre unele tehnologii web”, a declarat Lyon.

În acest caz, tehnologia utilizată se bazează pe d3.js, o bibliotecă javascript, creată de Michael Bostock, grafic editor de la New York Times.


 

×