x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haşotti: Sugerez mass-media să-l ignore de acum pe Ghişe, legea lui e o imensă prostie

Haşotti: Sugerez mass-media să-l ignore de acum pe Ghişe, legea lui e o imensă prostie

29 Sep 2010   •   00:00

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că sugerează mass-media să îl ignore de acum înainte pe liberalul Ioan Ghişe, apreciind că iniţiativa legislativă a acestuia, "Legea jurnalistului", este o imensă prostie.

"Sugerez întregii mass-media din România ca de aici încolo să îl ignore pe domnul senator Ioan Ghişe. În acest fel, poate va înţelege şi dânsul că propunerea pe care a făcut-o este o imensă prostie", a susţinut Puiu Haşotti.

Liderul senatorilor PNL a precizat că "a-l ignora pe domnul Ghişe înseamnă a nu i se mai cere niciodată opinia pe niciun fel de subiect".

Haşotti a precizat că Ioan Ghişe nu are sprijinul grupului parlamentar pentru promovarea iniţiativei sale legislative, adăugând că senatorul PNL nu este sprijinit nici de partid în acest demers.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a depus, marţi, la Senat, "Legea jurnalistului", conform căreia ziariştii trebuie să aibă "carte de jurnalist", să activeze în cabinete jurnalistice, să fie atestaţi o dată la trei ani, examinaţi psihologic anual, proiectul prevăzând şi sancţiuni pentru "delicte de presă".

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că "Legea jurnalistului", promovată de Ioan Ghişe, nu are aprobarea BPC şi a grupului parlamentar din Senat, menţionând că liberalii nu vor susţine o modificare legislativă fără consultarea tuturor factorilor implicaţi.

Oportunitatea instituirii mecanismelor de reglementare a presei în afara autoreglementării trebuie să fie decisă exclusiv în interiorul profesiei, prin consensul şi în termenii stabiliţi de asociaţiile industriei mass-media, a declarat  Indira Crasnea, preşedintele CRP.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat în replică la proiectul "Legii jurnalistului", că o lege ca aceea propusă de senatorul PNL Ioan Ghişe "ar avea un efect devastator asupra presei, asupra libertăţii ei, câtă mai este".

Cristi Godinac, preşedintele MediaSind, a declarat că iniţiativa lui Ioan Ghişe-care a depus marţi la Senat "Legea jurnalistului"-este "la fel de periculoasă ca şi iniţiativa preşedintelui României de a introduce presa la capitolul vulnerabilităţi în Strategia de Apărare a Ţării".

Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, a declarat în replică la proiectul "Legii jurnalistului", iniţiat de către senatorul PNL Ioan Ghişe, că "este un reuşit test de simţ al umorului pentru parlamentari".

Victor Ciutacu, redactor-şef Jurnalul Naţional, a declarat în replică la proiectul "Legii jurnalistului", că "recidiva domnului Ghişe în domeniu ţine mai degrabă de patologic", după "gogomănia cu o ştire bună, una rea".

Cezar Ion, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), a declarat în replică la proiectul "Legii jurnalistului", că Ioan Ghişe se amestecă exact în domeniul pentru care nu are niciun fel de calificare.

Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator