x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Herman van Rompuy, la Cotroceni: Toate condiţiile de aderare a României la Schengen au fost întrunite

Herman van Rompuy, la Cotroceni: Toate condiţiile de aderare a României la Schengen au fost întrunite

25 Apr 2012   •   07:32
Herman van Rompuy, la Cotroceni: Toate condiţiile de aderare a României la Schengen au fost întrunite

In urma intalnirii cu presedintele Traian Basescu, la Cotroceni, presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a subliniat rolul Romaniei in spatiul comunitar, facand referire la principalele probleme discutate cu Traian Basescu. Printre acestea au fost preogresele economice ale Romaniei, aderarea la Schengen si siguranta energetica.

"Presedintele Basescu mi-a prezentat masurile pe care Romania le-a luat in ultimii ani pentru a depasi criza. Aceste decizii au produs rezultate", a spus oficialul european.

"S-a ajuns la o crestere care ne asteptam sa continue si in anul urmator. FMI se asteapta la o crestere de 1,5% in 2012 si chiar mai mult in 2013-2016, pana la 3,5 sau chiar 4%", a explicat Herman van Rompuy.

Aderarea la spatiul Schengen s-a aflat pe lista subiectelor discutate de cei doi oficiali, iar Herman van Rompuy a mentionat ca Romania a facut progrese in acest sens.

"Toti liderii europeni au subliniat de mai multe ori ca toate conditiile de aderare (a Romaniei n.r.) au fost intrunite. Am indemnat Consiliul sa ia o decizie in septembrie. Salut faptul ca tara voastra ia initiative pentru cresterea increderii", a declarat ofcialul

"Siguranta energetica este mai importanta ca oricand. Salutam implicarea Romaniei pentru dezvoltarea coridorului sudic", a mai spus presedintele CE.

Herman van Rompuy urmeaza sa se adreseze si Parlamentului.

×