x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidroelectrica îşi mută sediul într-un turn de la Piaţa Victoriei

Hidroelectrica îşi mută sediul într-un turn de la Piaţa Victoriei

de Elena Stan    |    10 Ian 2013   •   17:44

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a luat decizia de a muta sediul companiei din Bucureşti, din martie angajaţii urmând să se mute din martie într-un turn de la Piaţa Victoriei, potrivit Economica.net.

Remus Borza a confirmat informaţia. “Am semnat contractul de închiriere pentru o suprafaţă de 3.200 mp în Tower Center International în luna decembrie, iar din 31 martie începe efectiv mutarea. Nu pot să vă spun cât e chiria, dar e mai mică decât cea plătită pentru actualul sediu, care se afllă într-o clădire cu bulină”, a declarat Borza, partener în cadrul Euro Insol, administratorul judiciar companiei de stat. El a mai completat că înţelegerea este pe 10 ani iar firma de stat va ocupa etajele 11, 12, 13 şi 14. În prezent, Hidroelectrica îşi are sediul într-o clădire veche de pe strada Constantin Nacu, din apropierea Bulevardului Carol I din Capitală.

Clădirea Tower Center International (TCI) din Capitală a stat mai bine de trei ani goală din cauza unui proces între dezvoltatorul imobiliar şi banca finanţatoare, Alpha Bank. Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 22.000 metri pătraţi şi a fost dezvoltată de firma Avrig 35 şi a fost cumpărată anul trecut de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas şi Dragoş Bîlteanu pentru 50 de milioane de euro.

Russel Wasendorf, unul dintre fondatorii dezvoltatorului imobiliar Avrig 35 a încercat să se sinucidă în vară, ca urmare a unui dosar de fraudă de circa 200 de milioane de dolari în care este implicat. Wasendorf a pus bazele Avrig 35 în 1999 împreună cu oamenii de afaceri Alexander Hergan, Mark Proskine - tatăl lui Matthew Proskine, directorul Avrig 35, şi alţi investitori. Avrig 35 este şi ea în insolvenţă. (Daniel Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: hidroelectrica