x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidrologii au emis COD ROŞU de inundaţii pe râurile Putna şi Râmnicu Sărat, până la miezul nopţii

Hidrologii au emis COD ROŞU de inundaţii pe râurile Putna şi Râmnicu Sărat, până la miezul nopţii

15 Mai 2014   •   12:48
Hidrologii au emis COD ROŞU de inundaţii pe râurile Putna şi Râmnicu Sărat, până la miezul nopţii

Hidrologii au instituit un nou Cod Roşu de inundaţii, de data aceasta pentru râul Râmnicu Sărat, iar informarea este valabilă până la miezul nopţii.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în intervalul orar 11,50 - 00,00, având în vedere situaţia hidrologică actuală generată de propagare a viiturilor din bazinul hidrografic Râmnicu Sărat, se instituie Cod Roşu pe râul Râmnicu Sărat, pe sectorul Puieşti-Tătaru - confluenţa cu râul Siret.

Avertizarea vizează, în primul rând, localităţile Puieşti, Ciorăşti, Mihălceni, Mărtineşti, Tătăranu, Slobozia-Boteşti, Râmniceni, Tătaru, Belciugele şi Măicăneşti.

Hidrologii au instituit joi alertă cod roşu de inundaţii pe râul Putna, începând cu ora 11.00 şi până la miezul nopţii.

Viituri se vor produce în acest interval pe sectorul Mirceşti - confluenţă cu râul Siretul, avertizarea vizând localităţile Mirceştii Vechi, Mirceştii Noi, Bilieşti, Jorăşti, Răduleşti, Vânători, Răstoaca, Botirlău.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi dimineaţa o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la ora 14.00 pe râurile din bazinele hidrografice Putna şi Şuşiţa, în judeţul Vrancea. Cotele de inundaţie ar putea fi depăşite cu 30-50 de centimetri.

Potrivit INHGA, depăşirea cotelor de inundaţie cu 30-50 de centimetri s-ar putea produce ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşterilor rapide de debite, din cauza precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate pentru următoarele ore.

×