x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidrologii au instituit COD GALBEN (faza I de apărare) pe Dunăre, de-a lungul a patru judeţe

Hidrologii au instituit COD GALBEN (faza I de apărare) pe Dunăre, de-a lungul a patru judeţe

14 Iun 2013   •   18:49
Hidrologii au instituit COD GALBEN (faza I de apărare) pe Dunăre, de-a lungul a patru judeţe

Între 16 şi 23 iunie, Dunărea va fi sub atenţionare de cod galben între localităţile Gruia şi Zimnicea, sector pe care este îndiguită, debitul maxim la intrarea în tara fiind de 10.600 de metri cubi pe secundă, pe 17 iunie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a emis o atenţionare prin care se instituie cod galben (faza I de apărare) pe Dunăre, pe sectorul Gruia - Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman).

"Nu este o situaţie deosebită pentru Dunăre", a declarat pentru Mediafax Marius Mătreaţă, directorul Centrului de Prognoze Hidrologice din cadrul INHGA. Acesta a mai spus că maximul pe care îl va atinge debitul Dunarii la intrarea în ţară va fi, conform prognozei actuale, de 10.600 de metri cubi pe secundă, în condiţiile în care în aprilie, debitul a atins un maxim de 11.900 de metri cubi pe secundă, fără a apărea probleme deosebite.

Vineri, debitul Dunării la Baziaş era de 9.800 metri cubi pe secundă, sâmbătă va ajunge la 10.300 metri cubi, duminică, la 10.500 metri cubi, luni, la 10.600 metri cubi pe secundă, pentru ca apoi, potrivit prognozei emise vineri, să scadă în fiecare zi cu câte 100 de metri cubi pe secundă.

×