x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hossu: Rediscutarea doar a articolului 53 nu rezolvă problemele pensionarilor

Hossu: Rediscutarea doar a articolului 53 nu rezolvă problemele pensionarilor

07 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, astăzi, că rediscutarea doar a articolului referitor la vârsta de pensionare a femeilor este un mic progres, complet insuficient care nu rezolvă problemele pensionarilor, astfel că sindicatele vor continua lupta pentru modificare.

"Ceea ce a făcut preşedintele Băsescu este un mic progres, însă complet insuficient, care nu rezolvă problemele legate de desfiinţarea grupelor deosebite de muncă, creşterea vârstei de pensionare şi pentru bărbaţi la 65 de ani şi modul de calcul al pensiilor în funcţie de inflaţie", a precizat Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a subliniat faptul că motivul retrimiterii legii la Parlament este "uşor contestabil" de către prevederile Uniunii Europene, potrivit cărora vârsta de pensionare ar trebui să fie egală şi pentru femei şi pentru bărbaţi.

"Preşedintele putea să specifice introducerea unor articole suplimentare prin care să se spună că femeile au o reducere la vârsta de pensionare în funcţie de numărul de copii pe care îi au, ca şi în alte ţări europene", a spus Hossu, potrivit Mediafax.

Preşedintele "Cartel Alfa" a adăugat că gestul preşedintelui este "doar o aparenţă de responsabilitate socială", care nu rezolvă problemele pensionarilor.

Hossu a precizat că sindicatele vor lupta în continuare pentru introducerea unor amendamente în lege pentru modificarea în sensul dorit de actualii angajaţi, viitorii pensionari.

Liderul sindical s-a arătat dezamăgit că preşedintele Traian Băsescu, "tulburat probabil de problemele personale" nu şi-a citit toată corespondenţa, pentru că nu a reuşit să parcurgă scrisoarea celor cinci confederaţii sindicale trimisă joi dimineaţa, cu privire la dezacordul la trei puncte din proiectul legii pensiilor.

×
Subiecte în articol: observator