x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hotărâre de Guvern privind măsurile de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist

Hotărâre de Guvern privind măsurile de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist

12 Feb 2014   •   18:43
Hotărâre de Guvern privind măsurile de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist
Sursa foto: Hotărâre de Guvern privind măsurile de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru completarea normelor de aplicare a Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, informează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, actul normativ stabileşte mecanismul şi condiţiile în care se realizează compensarea cu bunuri în echivalent a imobilelor preluate în mod abuziv în timpul regimului comunist.

"Bunurile care pot face obiectul compensării sunt atât terenuri cât şi/sau construcţii. La soluţionarea cererii persoanei îndreptăţite se va avea în vedere echivalenţa valorică între bunurile care au făcut obiectul cererii şi bunurile care pot face obiectul compensării. Măsura compensării se aplică numai cu acordul persoanei îndreptăţite", se mai arată în comunicatul amintit.

×